counter

Πάσχα: Σου περίσσεψε αρνί; 2 εύκολες συνταγές για να το αξιοποιήσεις τις επόμενες ημέρες

Πάσχα: Σου περίσσεψε αρνί; 2 εύκολες συνταγές για να το αξιοποιήσεις τις επόμενες ημέρες
Πάσχα: Σου περίσσεψε αρνί; 2 εύκολες συνταγές για να το αξιοποιήσεις τις επόμενες ημέρες

Η Κυριακή του Πάσχα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το εθιμοτυπικό οικογενειακό τραπέζι.

Όλα τα μέλη της οικογένειας μαζεύονται προκειμένου να φάνε τα παραδοσιακά πιάτα αλλά και να γευτούν το αρνί, ψητό ή στη σούβλα.

Τι γίνεται όμως όταν το αρνί περισσεύει;

Αν το αρνί περισσέψει σίγουρα δεν πρέπει να το πετάξεις!

Μπορεί να φαγωθεί και τις επόμενες ημέρες αλλά με διαφορετικούς τρόπους.

Παρακάτω σας παραθέτουμε δύο εύκολες συνταγές με τις οποίες μπορείτε να αξιοποιήσετε το περίσσιο αρνί και να δημιουργήσετε λαχταριστά πιάτα.

Πάσχα - Σου περίσσεψε αρνί; - 2 εύκολες συνταγές για να το αξιοποιήσεις τις επόμενες ημέρες

Τάρτα με αρνί και διάφορα τυριά:

Υλικά

1 φύλλο κουρού

400 γραμμάρια αρνί ξεψαχνισμένο.

300 γραμμάρια μυζήθρα γλυκιά, τριμμένη

300 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη

Μερικά φυλλαράκια δυόσμου

4 ντοματίνια

1 αυγό

Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού λαδώσετε ένα ταψάκι τάρτας, στρώνετε το φύλλο κουρού, ώστε να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα.

Ωστόσο, ρυθμίζετε τον φούρνο να προθερμαίνεται στους 180°C, πάνω κάτω.

Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα υλικά, κρατώντας στη άκρη λίγη γραβιέρα για το πασπάλισμα.

Στρώνετε το μίγμα στο ταψάκι, πασπαλίζετε με το τυρί και λίγο πιπέρι, στολίζετε με ντοματίνια  και ψήνετε για περίπου 1 ώρα, με τη σχάρα τοποθετημένη χαμηλά.

Ταλιατέλες με αρνί:

Υλικά 

500 γραμμ. ταλιατέλες

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελ. σκόρδο

300 γραμμ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2 συσκ. ντοματάκια κονκασέ

1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί

2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι ή τυρί κρέμα

Αρνί που περίσσεψε (ψιλοκομμένο)

Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά.

Προσθέτετε στη συνέχεια το σκόρδο και τα μανιτάρια.

Αφήνετε να πιούν τα υγρά τους.

Βάζετε το αρνί, σβήνετε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτετε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR