counter

Μπριζόλα μοσχαρίσια με μουστάρδα

Μπριζόλα μοσχαρίσια με μουστάρδα
Μπριζόλα μοσχαρίσια με μουστάρδα

  • Ζητήστε από τον χασάπη να κόψει τις µπριζόλες σε πάχος τουλάχιστον 2 εκατοστών. Αφήστε τες εκτός ψυγείου για 30 λεπτά (ώστε να ζεσταθούν στο εσωτερικό τους, διαφορετικά ίσως παραψηθούν προσπαθώντας να πετύχουµε τη σωστή θερµοκρασία).

 

  • Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το νερό µαζί µε τον ζωµό βοδινού σε µέτρια φωτιά. Προσθέστε τη µουστάρδα, το θυµάρι, την πιπερίτσα και το κρεµµυδάκι ψιλοκοµµένα.

 

  • Βράστε για 10 λεπτά και ρίξτε το βούτυρο. Αποσύρετε από την εστία και ανακατέψτε µέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ανάψτε την ψησταριά σας και λαδώστε καλά τη σχάρα και το κρέας.  

 

  • Αλατίστε και ψήστε γυρνώντας συχνά. Επιλέξτε ως µέγιστο ψήσιµο το µέτριο προς καλοψηµένο. Αν ψήσετε παραπάνω, χάνεται όλη η υγρασία και σκληραίνει το κρέας (αν έχετε θερµόµετρο, µετρήστε στο κέντρο της µπριζόλας και υπολογίστε για µέτριο προς καλό 65-68 βαθµούς).

 

  • Αφήστε το κρέας για 5 λεπτά να «ξεκουραστεί» και κόψτε σε χοντρές φέτες, περιχύστε µε τη σάλτσα και συνδυάστε µε σαλάτα ή πατάτες.

  

Κόστος συνταγής: 14€  

Πηγή: Περιοδικό mytv

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR