counter

Μπακλαβάς με μαστίχα Χίου.

Μπακλαβάς με μαστίχα Χίου.
Μπακλαβάς με μαστίχα Χίου.

1. Μουσκεύετε τα σύκα στο κρασί μαζί με τα όλα τα μπαχαρικά για δύο ώρες. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, όπου προσθέτετε τα καρύδια, την φρυγανιά και τις δύο κουταλιές ζάχαρη.

 

2. Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και φτιάχνετε ένα μίγμα. Με το μίγμα αυτό αλείφετε ένα στρογγυλό και ρηχό ταψί την βάση του και τα πλάγια.

 

3. Στρώνετε 5 φύλλα κρούστας τα οποία επίσης περνάτε την επιφάνεια τους με το μίγμα βουτύρου και ελαιολάδου, αδειάζετε την μισή γέμιση, στρώνετε με μια σπάτουλα και σκεπάζετε με ακόμα 3 φύλλα επίσης βουτυρωμένα μεταξύ τους. Γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα τα οποία εξέχουν από το χείλος του ταψιού.

 

4. Σκεπάζετε με τα τελευταία πέντε βουτυρωμένα φύλλα, γυρίζετε προς τα μέσα σχηματίζοντας ένα στεφάνι περιμετρικά.

 

5. Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράσσεται τον μπακλαβά σε ρόμβους. Αλείφετε την επιφάνεια του με άφθονο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

 

6. Ζεσταίνετε το ένα φλιτζάνι νερό και διαλύετε μέσα το μέλι, σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Το σιρόπι πρέπει να είναι αρκετά πηχτό. Μόλις βγάλετε τον μπακλαβά από τον φούρνο τον περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι μελιού. Τον κόβετε όταν πια έχει κρυώσει.

Πηγή: www.mirsini.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR