counter

Μοσχάρι ροστ-µπιφ

Μοσχάρι ροστ-µπιφ
Μοσχάρι ροστ-µπιφ

  • Πλένετε το κρέας και το τρυπάτε βάζοντας στις εγκοπές λίγο σκόρδο µαζί µε αλατοπίπερο και βούτυρο.

 

  • Σε µια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο µε τα κρεμμύδια ψιλοκοµµένα και το κρέας, και το ροδίζετε καλά απ’ όλες τις µεριές.

 

  • Όταν ροδίσει το κρέας, σβήνετε µε το κρασί, χαµηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τις ντοµάτες, τα κρεμμύδια, τα καρότα το σέλινο και την κανέλα και το αφήνετε να σιγοβράσει έως ότου ψηθεί καλά για µιάµιση ώρα περίπου, γυρίζοντάς τα συχνά. Αν η σάλτσα στην κατσαρόλα λιγοστεύει πολύ, προσθέτετε ένα φλιτζάνι βραστό νερό.

 

  • Σερβίρετε το κρέας κοµµένο σε χοντρές φέτες, περιχυµένο µε τη µισή σάλτσα του, µαζί µε µακαρόνια περιχυµένα µε την άλλη µισή και πασπαλισµένα µε άφθονο τυρί. (Εναλλακτικά µπορείτε να τραβήξετε το κρέας και να προσθέσετε νερό στη σάλτσα ώστε να βράσετε τα ζυµαρικά µέσα σε αυτή).

 

 

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες συνταγές της Μυρσίνης Λαμπράκη στο περιοδικό Forma, στην ιστοσελίδαwww.formamag.gr, αλλά και στο www.mirsini.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR