counter

Λιγκουίνι με όστρακα, γαρίδες & βασιλικό

Λιγκουίνι με όστρακα, γαρίδες & βασιλικό
Λιγκουίνι με όστρακα, γαρίδες & βασιλικό

  • Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε πάνω τις ουρές. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεµµύδι, το σέλερι και τα καρότα χοντροκοµµένα.



  • Προσθέστε τα κεφάλια και τα τσόφλια από τις γαρίδες και µε µια κουτάλα πατήστε τα να βγάλουν το ζουµί τους. Προσθέστε 1,5 λίτρο νερό και βράστε περίπου µία ώρα µέχρι τα κεφάλια από τις γαρίδες να βγάλουν όλη τη γεύση τους. Περάστε τον ζωµό από ένα σουρωτήρι και κρατήστε τον για τη σάλτσα.



  • Καθαρίστε εξωτερικά τα µύδια µε ένα µαχαιράκι και ένα σύρµα κουζίνας. Αφαιρέστε το «γένι» κρατώντας το µύδι µε το ένα χέρι και τραβώντας το «γένι» µε το άλλο. Όσα µύδια είναι ανοιχτά µην τα χρησιµοποιήσετε. Τρίψτε τα κυδώνια ή τις αχηβάδες κάτω από τρεχούµενο νερό µεταξύ τους για να φύγει η άµµος.



  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο και τα ντοµατίνια κοµµένα στη µέση. Προσθέστε µιάµιση κούπα του καφέ από τον ζωµό µε τις γαρίδες και δυναµώστε τη φωτιά. Ρίξτε τα όστρακα και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.



  • Σε µια κατσαρόλα µε νερό, χωρίς αλάτι, βράστε τα ζυµαρικά 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώστε τα και απευθείας τα ρίχνετε µέσα στη σάλτσα που βράζει.

 

  • Προσθέστε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα φύλλα βασιλικού χοντροκοµµένα και τις γαρίδες ολόκληρες (χρειάζονται λιγότερο από 2 λεπτά για το ιδανικό αποτέλεσµα). Ανακατεύετε συνεχώς µέχρι να δέσει η σάλτσα. Όσα όστρακα δεν έχουν ανοίξει µέχρι το τέλος της διαδικασίας τα αποσύρετε.



Προσοχή στο αλάτι: Τα όστρακα εγκλωβίζουν θαλασσινό νερό, που είναι αλµυρό.

 

 

Κόστος συνταγής: 10€ 

Πηγή: ΠεριοδικόMY tv logo

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR