counter

Λαζάνια με κολοκυθάκια & κιμά στον φούρνο

Λαζάνια με κολοκυθάκια & κιμά στον φούρνο
Λαζάνια με κολοκυθάκια & κιμά στον φούρνο

  • Βάλτε ένα µεγάλο τηγάνι µε 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε τον κιµά σε δύο δόσεις µέχρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώµα (για να βγάλει το κρέας τη γεύση του πρέπει να πάρει χρώµα, οπότε η δυνατή φωτιά θα βοηθήσει ώστε να µη βγάλει ο κιµάς τα υγρά του).

 

  • Βάλτε ένα κατσαρολάκι σε µέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεµµύδι ψιλοκοµµένο και το σκόρδο τριµµένο. Ρίξτε µέσα τον κιµά και σβήστε µε το κρασί. Προσθέστε την ντοµάτα, λίγο νερό, το θυµάρι και µαγειρέψτε για 40 λεπτά, ελέγχοντας συχνά τα υγρά. Λίγο πριν το τέλος ρίξτε το κουκουνάρι (θέλουµε στο τελικό αποτέλεσµα να µην έχει πολλή υγρασία).

 

  • Προθερµάνετε τον φούρνο στους 180°C. Πλύνετε καλά τα κολοκυθάκια και µε το ξεφλουδιστήρι για τις πατάτες βγάλτε µακρόστενες λεπτές λωρίδες.

 

  • Λαδώστε ένα ταψί για τον φούρνο και ξεκινήστε τη σύνθεση: Αρχίστε µε µια στρώση κολοκυθάκια, απλώστε µια λεπτή στρώση κιµά, επαναλάβετε µε κολοκυθάκια και γεµίστε µε τα λαζάνια. Επαναλάβετε το ίδιο άλλες 2 φορές τελειώνοντας µε φύλλο για λαζάνια.

 

  • Βρέξτε µε λίγο νερό τα τελευταία φύλλα για να µην ξεραθούν στο ψήσιµο, πασπαλίστε µε τριµµένο τυρί και ψήστε στον φούρνο για 15 µε 20 λεπτά.

 

 

Κόστος συνταγής: 10€  

 

Πηγή: Περιοδικό mytv

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR