counter

Κομπόστα «ΟΥΣΙΑΦ» με αποξηραμένα φρούτα

Κομπόστα «ΟΥΣΙΑΦ» με αποξηραμένα φρούτα
Κομπόστα «ΟΥΣΙΑΦ» με αποξηραμένα φρούτα

  • Βράζετε την ζάχαρη με την κανέλλα και τα γαρύφαλλα σε δυο φλιτζάνια νερό για 3-4 λεπτά.  

 

  • Ρίχνετε μέσα τα φρούτα και κατεβάζετε από την φωτιά. Αφήνετε να κρυώσουν για 4-5 ώρες και σερβίρετε πασπαλισμένα με λίγη κανέλλα αν θέλετε .

 

Tip: Το κυδώνι εδώ και αιώνες αποκαλείται ο βασιλιάς των φρούτων του φθινοπώρου, το στολίδι των περιβολιών αλλά και ο πρωταγωνιστής της ζαχαροπλαστικής. Η «πηκτίνη» μια ουσία η οποία συγκεντρώνεται στους σκληρό εσωτερικό του κυδωνιού όταν αναμιχθεί με μέλι, ζάχαρη, κρασί, ξύδι και λεμόνι αντιδρά με τέτοιο ώστε να «δένει» τα γλυκίσματα και ιδιαίτερα τις μαρμελάδες. Άλλωστε ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η γλωσσολογική ρίζα της λέξης μαρμελάδα προέρχεται από το κυδώνι.

 

Extra Tip: Φρέσκα ή αποξηραμένα, τα δαμάσκηνα είναι μια από τις πιο ευεργετικές τροφές που μας προσφέρει η φύση. Τα δαμάσκηνα είναι ένα φρούτο με μέγιστη αντιοξειδωτική ικανότητα. Κάτι που αποδεικνύει την υψηλή διατροφική αξία των δαμάσκηνων, και ειδικά των αποξηραμένων, αφού τα τρόφιμα με μεγάλη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών έχουν την ικανότητα να επιβραδύνουν τους μηχανισμούς που εμπλέκονται στη γήρανση του σώματος και του εγκεφάλου. Κι αυτό επειδή προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες από την οξείδωση, ασκούν αντικαρκινική δράση, ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και συμβάλλουν στην ομαλή εγκεφαλική μικροκυκλοφορία.

 

 

Πηγή: www.mirsini.gr

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR