- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175o C.
- Βράστε το μπρόκολο σε νερό μέχρι να "κρατάει" στο δόντι.
- Βάλτε μέσα σε μία κατσαρόλα το νερό, το γάλα και μια πρέζα αλάτι.
- Αφήστε το μίγμα να ζεσταθεί για λίγα λεπτά και προσθέστε μισή κουταλιά βούτυρο.
- Αδειάστε τον πουρέ στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να "δέσει".
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκατοστών περίπου, απλώστε τον πουρέ και πιέστε τον καλά.
- Αλείψτε τον πουρέ με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήστε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει η βάση του πουρέ ένα ωραίο, ελαφρώς καφέ χρώμα.
- Σκορπίστε πάνω στη βάση του πουρέ τα κρεμμύδια, το μπρόκολο και το τυρί.
- Σε ένα μπολ αναμείξτε το γάλα, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και περιχύστε με αυτό τα λαχανικά και το τυρί.
- Ψήστε την κις λορέν για 30-40 λεπτά. Θα πρέπει να φουσκώσει ελαφρώς και το αυγό να έχει ψηθεί τελείως.
- Προτού την σερβίρετε, αφήστε την να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά, αλλιώς θα διαλύεται.
Tips: Αν έχετε φόρμα σιλικόνης, δεν χρειάζεται να τη λαδώσετε. Εκτός από μπρόκολο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: κολοκυθάκια, σπαράγγια, πολύχρωμες πιπεριές κ.α. Ο πουρές για τη βάση δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ρευστός, αλλά ούτε και πολύ σφικτός.
Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)