counter

Κις λορέν με μπρόκολο

Κις λορέν με μπρόκολο
Κις λορέν με μπρόκολο

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175o C.

 

  • Βράστε το μπρόκολο σε νερό μέχρι να "κρατάει" στο δόντι.

 

  • Βάλτε μέσα σε μία κατσαρόλα το νερό, το γάλα και μια πρέζα αλάτι.

 

  • Αφήστε το μίγμα να ζεσταθεί για λίγα λεπτά και προσθέστε μισή κουταλιά βούτυρο.

 

  • Αδειάστε τον πουρέ στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να "δέσει".

 

  • Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

 

  • Λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκατοστών περίπου, απλώστε τον πουρέ και πιέστε τον καλά.

 

  • Αλείψτε τον πουρέ με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήστε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει η βάση του πουρέ ένα ωραίο, ελαφρώς καφέ χρώμα.

 

  • Σκορπίστε πάνω στη βάση του πουρέ τα κρεμμύδια, το μπρόκολο και το τυρί.

 

  • Σε ένα μπολ αναμείξτε το γάλα, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και περιχύστε με αυτό τα λαχανικά και το τυρί.

 

  • Ψήστε την κις λορέν για 30-40 λεπτά. Θα πρέπει να φουσκώσει ελαφρώς και το αυγό να έχει ψηθεί τελείως.

  • Προτού την σερβίρετε, αφήστε την να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά, αλλιώς θα διαλύεται.

 

Tips: Αν έχετε φόρμα σιλικόνης, δεν χρειάζεται να τη λαδώσετε. Εκτός από μπρόκολο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: κολοκυθάκια, σπαράγγια, πολύχρωμες πιπεριές κ.α. Ο πουρές για τη βάση δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ρευστός, αλλά ούτε και πολύ σφικτός.

 


Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR