X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Ξιφίας με σαλάτα φρέσκιας ντομάτας

Ξιφίας με σαλάτα φρέσκιας ντομάτας

  • Πλύνετε καλά τις ντοµάτες και κόψτε το κοτσάνι. ∆ηµιουργήστε 2 κάθετες τοµές σε σχήµα σταυρού χωρίς να βάλετε σε βάθος το µαχαίρι στην κάτω πλευρά της ντοµάτας. Ρίξτε σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα και αµέσως σε νερό µε πάγο. Αφήστε στον πάγο για 2 λεπτά και ξεφλουδίστε µε ένα µαχαιράκι. Κόψτε σε κυβάκια (αν επιθυµείτε, κόψτε στα 4 πρώτα για να βγάλετε τα σπόρια).

 

 

  • Ψιλοκόψτε τον βασιλικό, το φρέσκο κρεµµύδι, το φουντούκι και ρίξτε τα µαζί µε την ντοµάτα σε ένα µπολ. Προσθέστε το λάδι, αλάτι και ανακατέψτε καλά. Βάλτε στο ψυγείο.

 

  • Τοποθετήστε σε δυνατή εστία ένα ριγωτό τηγάνι και αφήστε το να κάψει. Λαδώστε µε ένα πινελάκι τηγάνι και ψάρι και ψήστε µέχρι να ασπρίσει η σάρκα του προσπαθώντας να µην το τουµπάρετε  πάνω από 2 φορές (είναι ευαίσθητο το κρέας του ξιφία και υπάρχει µεγάλη πιθανότητα να σπάσει αν το γυρνάτε συχνά).


  • Μεταφέρετε σε πιάτα, σερβίρετε µε τη σαλάτα ντοµάτας και φρεσκοτριµµένο πιπέρι.

 

 

Κόστος συνταγής: 15€  

Πηγή: Περιοδικό

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)