counter

Γλυκιά πίτσα με παγωτό και λιωμένη σοκολάτα!

Γλυκιά πίτσα με παγωτό και λιωμένη σοκολάτα!
Γλυκιά πίτσα με παγωτό και λιωμένη σοκολάτα!

Eτοιμάζουμε τη ζύμη για πίτσα: Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε 5΄-10΄ να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι. Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι. Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5΄-10΄ με δυνατές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων μας. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου μία ώρα, σε ζεστό μέρος. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια. Με τον πλάστη ανοίγουμε λεπτά φύλλα περίπου 10 εκ. Τα ψήνουμε σε σχάρα, στην τοστιέρα ή στο φούρνο στους 200οC για 2΄-3΄. Δεν θέλουν πολύ ψήσιμο για να μην ξεραθεί η ζύμη. 

 

Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα. Αλείφουμε τα πιτσάκια με βούτυρο και από τις δύο πλευρές και τα βουτάμε στην κανελοζάχαρη. Βάζουμε ένα κομμάτι γλυκιά πίτσα σε πιάτο. 

 

Στο κέντρο τοποθετούμε μία μπάλα παγωτό (ή λίγη σαντιγί). Κλείνουμε σαν σουβλάκι και περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Σερβίρουμε αμέσως. 

 

Πηγή: www.argiro.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR