X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Φτερούγες κοτόπουλου με σκόρδο

Για 4 άτομα

  • 12 φτερούγες κοτόπουλο
  • 2 κτσ χυμός λεμόνι
  • 2 κτσ πάπρικα
  • 3 κτσ ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 4 κτς ξηρό σέρι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάρισμα για 20 λεπτά

Τρυπήστε τις φτερούγες παντού με τη μύτη ενός μαχαιριού. Βάλτε τις σε ένα μπολ μαζί με το λεμόνι και την πάπρικα και αφήστε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρέψτε τις σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για 10 λεπτά

Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε το σκόρδο και το σέρι και βάλτε αλατοπίπερο. Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Σκεπάστε με το καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας πότε πότε. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)