counter

Γρήγορα και εύκολα chicken enchiladas

Γρήγορα και εύκολα chicken enchiladas
Γρήγορα και εύκολα chicken enchiladas

Υλικά

8 τορτίγιες

2 φιλέτα κοτόπουλο

2 κ.γ κύμινο

2 κ.γ σκόρδο αποξηραμένο

2 κ.γ πάπρικα

2 κ.σ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

1 φλ. καλαμπόκι

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

½ κιλό ντοματίνια

½ κ.γ αλεύρι

Για το σερβίρισμα

200gr. τριμμένο τυρί κίτρινο

2 ντομάτες καρέ

Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 κ.σ γιαούρτι

Για τη σάλτσα

2 κουτάκια ντομάτα κον-κασε

ελαιόλαδο

λίγο σκόρδο

1 κ.σ. ζάχαρη

φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση

Κόβουμε σε 4-5 λωρίδες κάθε φιλέτο και το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά για να δημιουργήσουμε μια κρούστα. Σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο καλά και από τις δύο πλευρές. Το βγάζουμε στην άκρη και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι (σε λεπτές φέτες), το σκόρδο, τις πιπεριές και το καλαμπόκι και σοτάρουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τα ντοματίνια. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο ή το μαδάμε με το χέρι και το ρίχνουμε και αυτό στο τηγάνι με 1 κ.τ.γ αλεύρι. Αφήνουμε για 10 λεπτά να μαγειρευτεί.

Για τη σάλτσα βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά και τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά (πχ. κόλιανδρος, βασιλικός, μαϊντανός).

Για το ψήσιμο ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας στο ταψί, αλείφουμε και σε κάθε πίτα μια κουταλιά από τη σάλτσα. Γεμίζουμε κατά μήκος με τη γέμιση και ρολάρουμε όπως τις κρέπες για να κλείσουν. Τοποθετούμε τις πίτες με την ένωση προς τα κάτω στο ταψί, καλύπτουμε με σάλτσα και πασπαλίζουμε με τυρί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένη ντομάτα και γιαούρτ

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR