counter

Φρέσκα ραβιόλια με φέτα, λιαστή ντομάτα και σάλτσα ροζέ

Φρέσκα ραβιόλια με φέτα, λιαστή ντομάτα και σάλτσα ροζέ
Φρέσκα ραβιόλια με φέτα, λιαστή ντομάτα και σάλτσα ροζέ

  • Ανακατεύετε όλα τα υλικά για την ζύμη, σε ένα ζυμωτή μέχρι να αποκτήσετε μία σφικτή ζύμη, χωρίς να την ταλαιπωρήσετε. Την τυλίγεται με μεμβράνη.

           

  • Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια. Κάθε κομμάτι το ανοίγετε μέχρι να γίνει το φύλλο λεπτό.

 

  • Αρχικά περνάτε τη ζύμη από το μεγαλύτερο άνοιγμα της μηχανής, σχηματίζεται ένα φύλλο το οποίο διπλώνετε σαν τρίπτυχο και το ξαναπερνάτε με την μικρή του πλευρά από το μηχάνημα. Αυτό το επαναλαμβάνετε άλλες 2 φορές.

 

  • Στη συνέχεια περνάτε τη ζύμη από το πάχος 2, μετά 4 και τέλος το 6. Μην ξεχνάτε να αλευρώνετε την επιφάνια κάθε φορά και τα φύλλα της ζύμης.

 

  • Για να κάνετε την γέμιση, ανακατεύετε την φέτα με την λιαστή ντομάτα το ξύσμα από το lime μαζί με ένα αβγό και το πιπέρι.

 

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνετε τα ραβιόλια. Όταν ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα, βράζετε για περίπου 4-5 λεπτά.

 

  • Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζετε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα και κατευθείαν τα ανακατεύετε με την σάλτσα.

 

  • Για να κάνετε την σάλτσα, σοτάρετε το πράσο μαζί με το σκόρδο, ρίχνετε την κρέμα μαζί με την ντομάτα και ανακατεύετε μέχρι να δέσει.

 

Tip:Γαρνίρετε με φλοίδες παρμεζάνας.

 


Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές του Νικόλα Σακελλαρίου στην εκπομπή In2Cooking και δείτε την εκτέλεση της βήμα, βήμα αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR