counter

Φιλέτο φρέσκου τόνου με σπανάκι, πορτοκάλι & ελιές

Φιλέτο φρέσκου τόνου με σπανάκι, πορτοκάλι & ελιές
Φιλέτο φρέσκου τόνου με σπανάκι, πορτοκάλι & ελιές

  • Καθαρίστε τα πορτοκάλια από τη φλούδα και το άσπρο µέρος τους.

  • Προσεκτικά βγάλτε τα φιλέτα πορτοκαλιού µε ένα µικρό µαχαιράκι. Σε ένα µπολ ανακατέψτε το σπανάκι, τις ελιές, τα ντοµατίνια κοµµένα στη µέση, τα φιλέτα από το πορτοκάλι. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, αλατίστε και ανακατέψτε καλά.

 

  • Βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε τον τόνο για 1 λεπτό από κάθε πλευρά αφού τον έχετε αφήσει περίπου για µία ώρα εκτός ψυγείου να ζεσταθεί το εσωτερικό του. Πολύ σηµαντικό να µην ψηθεί εσωτερικά γιατί χάνει τη γεύση και την υφή του. Σε ένα πιάτο απλώστε και ανακατέψτε τα δυο σουσάµια και περάστε τον τόνο κατευθείαν µετά το τηγάνι πατώντας τον µέχρι να κολλήσει το σουσάµι πάνω του.


  • Αφήστε για 3 λεπτά το ψάρι να ξεκουραστεί. Σερβίρετε τη σαλάτα, κόψτε τον τόνο σε µεγάλα ή µικρά κοµµάτια µε ένα κοφτερό µαχαίρι, τοποθετήστε τον πάνω στη σαλάτα, στύψτε µισό πορτοκάλι, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και απολαύστε το πιάτο σας!

 

 

Κόστος συνταγής: 7€  

Πηγή: ΠεριοδικόMY tv logo

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR