Φακές με αχηβαδάκια & φρέσκα μυρωδικά Home FLIFE FOOD γράφει Fthis Team Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, 10:15 - Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023, 17:26 Φακές με αχηβαδάκια & φρέσκα μυρωδικά Σε ένα κατσαρολάκι βράστε τις φακές µαζί µε τη δάφνη µέχρι να ψηθούν, αλλά όχι να µαλακώσουν τελείως (θέλουµε να είναι τραγανές). Σε ένα µπολ µε νερό ρίξτε τις αχηβάδες και τρίψτε τες µεταξύ τους για να καθαρίσουν και να φύγει η άµµος. Ελέγξτε τες µία µία και αφαιρέστε όσες είναι κλειστές µέσα στο κέλυφός τους. Βάλτε ένα τηγάνι σε µέτρια φωτιά, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεµµύδι ψιλοκοµµένο µέχρι να µαλακώσει, ρίξτε τις φακές και αµέσως τις αχηβάδες. Προσθέστε ελάχιστο νερό για να δηµιουργηθεί ατµός και να ανοίξουν τα όστρακα. Όταν ανοίξουν όλα, προσθέστε τα µυρωδικά ψιλοκοµµένα και την πάπρικα, δοκιµάστε το αλάτι και ρίξτε αρκετό ελαιόλαδο για να δέσει η σάλτσα. Κόστος συνταγής: 4€ Πηγή: Περιοδικό TAGS: ΣΥΝΤΑΓΕΣMY tvΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣMY COOKING Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις! Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr) ΜΟΙΡΑΣΟΥ
NEWS/ Ρωμανίδης για το τέλος της συνεργασίας Σεφερλή - Καπετάνιου: "Ο Μάρκος του στάθηκε κάποια στιγμή που ήταν πιο κάτω και από τη λάσπη"
NEWS/ Τατιάνα Μπλάτνικ: Ο διεθνής Έλληνας με τον οποίο έχει έρθει κοντά μετά το διαζύγιο από τον Νικόλαο
NEWS/ Αθηνά Οικονομάκου & Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός - βόμβα για το ζευγάρι μετά από 6 χρόνια γάμου
NEWS/ Δανάη Μπάρκα: "Χυδαίο να στέλνουν φωτογραφίες που κάποιος είναι αγκαλιά με έναν άνθρωπο, από κινητά"
BEAUTY Ζέτα Μακρυπούλια: "Υπέκυψε" κι εκείνη στο glass nail trend - Το χρώμα στα νύχια της σαρώνει στα trends