counter

Εύκολη συνταγή για Ρυζόγαλο από τη Γωγώ Δελογιάννη

Εύκολη συνταγή για Ρυζόγαλο από τη Γωγώ Δελογιάννη
Εύκολη συνταγή για Ρυζόγαλο από τη Γωγώ Δελογιάννη

Σήμερα η Γωγώ Δελογιάννη μας παρουσιάζει συνταγή για νόστιμο ρυζόγαλο, την ελληνική εκδοχή του rice pudding.

Ένα παραδοσιακό γλυκό, για μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της γης. Ο κάθε λαός χρησιμοποιεί -εκτός από τα βασικά υλικά, το γάλα και το ρύζι- τις πρώτες ύλες και τα αρώματα του τόπου του. Η γνωστή chef βάζει λεμόνι, κανέλα και γλυκάνισο, περιμένει να παγώσει και προτείνει τώρα που "Μένουμε Σπίτι", να το απολαύσουμε στο μπαλκόνι μας.

Υλικά για ρυζόγαλο:

Α’ μείγμα 

  • 100 γρ. ρύζι γλασέ 
  • 500 γρ. νερό 
  • 1/3 κ.γ. αλάτι 
  • φλούδα από 1 λεμόνι 
  • 1 ξύλο κανέλα 
  • 1 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο 

Β’ Μείγμα 

  • 800 γρ. γάλα φρέσκο 
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 κ.γ. βανίλια 

Γ’ μείγμα 

  • 200 γρ. γάλα φρέσκο 
  • 40 γρ. κόρν φλάουρ ή 3 κ.σ.  

Ρυζόγαλο - Εκτέλεση:

Βράζουμε όλα τα υλικά από το μείγμα α’ για περίπου 20’-25′, μέχρι το ρύζι να είναι εντελώς βρασμένο. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού, την κανέλα και το γλυκάνισο και στραγγίζουμε. 

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το μείγμα β’ και προσθέτουμε σ’ αυτό το μείγμα α’, όσο είναι πάνω στη φωτιά.

Ανακατεύουμε το κόρν φλάουερ με το κρύο γάλα εκτός φωτιάς(το μείγμα γ’ δηλαδή) και μόλις έρθουν σε βράση τα υπόλοιπα υλικά μας, προσθέτουμε και αυτό. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, συνεχόμενα, σε μέτρια φωτιά. Αν δούμε πως τα υλικά μας πιάνουν στον πάτο της κατσαρόλας, απλώς χαμηλώνουμε τη φωτιά και κάνουμε λίγη υπομονή. Αυτό το τελευταίο βράσιμο διαρκεί 8’-10′.  

Αποσύρουμε και σερβίρουμε τις μερίδες σε ποτήρια της αρεσκείας μας. 

Απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο ανάλογα με τα γούστα και τα κέφια μας.

Από τη Γωγώ Δελογιάννη

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR