- Χωρίζουµε τα φύλλα του µαρουλιού, τα πλένουµε καλά, τα σκουπίζουµε και τα κόβουµε µε τα χέρια µας σε µέτρια κοµµάτια. Τα ρίχνουµε σε µεγάλο µπολ και προσθέτουµε τον τόνο και το καλαµπόκι.
- Ψιλοκόβουµε τα κρεµµυδάκια και κόβουµε την πιπεριά σε µικρούς κύβους. Τα προσθέτουµε και αυτά στη σαλάτα. Ψιλοκόβουµε τον άνηθο και τον πασπαλίζουµε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά. ∆ιακοσµούµε το πιάτο µε φέτες αβοκάντο, ραντίζουµε µε το ξίδι και σερβίρουµε. Εναλλακτικά, σερβίρουµε τη σαλάτα µέσα στο αβοκάντο.
Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 2.135
Διατροφικό σχόλιο: Επιλέγουµε τόνο σε λάδι διότι δεν επιτρέπει την απορρόφηση των βαρέων µετάλλων της κονσέρβας και έχει µικρότερη περιεκτικότητα σε αλάτι συγκριτικά µε τον τόνο σε νερό. Η σαλάτα αυτή είναι πλουσιότατη σε θρεπτικά συστατικά.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)