Αμυγδαλόπιτα με γλυκά κουταλιού. Home FLIFE FOOD γράφει Fthis Team Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013, 14:00 - Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023, 17:26 Αμυγδαλόπιτα με γλυκά κουταλιού. Αφού χωρίσουμε σε ένα μπολ το ασπράδι από τον κρόκο και για τα 12 αυγά, χτυπάμε τα ασπράδια, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Έπειτα, χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και στη συνέχεια, προσθέτουμε και το κονιάκ. Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με τις βανίλιες και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα που έχουμε ετοιμάσει. Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και την μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα το στρώνουμε, πασπαλίζουμε από πάνω τα φρούτα από τα γλυκά του κουταλιού (τα οποία έχουμε πουδράρει με λίγο σιμιγδάλι) και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε αμυγδαλόπιτα στον φούρνο για 30-40΄ λεπτά, στους 180 βαθμούς. Όσο ψήνεται η αμυγδαλόπιτα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Όταν είναι έτοιμη, την βγάζουμε από το φούρνο, την κόβουμε σε ρόμβους και την περιχύνουμε με το σιρόπι. Στολίζουμε τέλος κάθε κομμάτι, με κομμένα φρούτα από γλυκό κουταλιού. Πηγή: www.mirsini.gr TAGS: ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣΥΝΤΑΓΕΣ Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις! Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr) ΜΟΙΡΑΣΟΥ
NEWS/ Ρωμανίδης για το τέλος της συνεργασίας Σεφερλή - Καπετάνιου: "Ο Μάρκος του στάθηκε κάποια στιγμή που ήταν πιο κάτω και από τη λάσπη"
NEWS/ Τατιάνα Μπλάτνικ: Ο διεθνής Έλληνας με τον οποίο έχει έρθει κοντά μετά το διαζύγιο από τον Νικόλαο
NEWS/ Δανάη Μπάρκα: "Χυδαίο να στέλνουν φωτογραφίες που κάποιος είναι αγκαλιά με έναν άνθρωπο, από κινητά"
VIDEOS/ Συγκλόνισε ο Γιώργος Λιάγκας: "Το λέω για πρώτη φορά, δεν είχα χωρίσει ακόμα και μια Κυριακή απόγευμα..."
BEAUTY Ζέτα Μακρυπούλια: "Υπέκυψε" κι εκείνη στο glass nail trend - Το χρώμα στα νύχια της σαρώνει στα trends