counter

Χάρης Τζωρτζάκης: “Υπάρχει μία ομερτά. Φοβόμαστε να βγούμε να πούμε ονόματα, μην μας κάνουν μηνύσεις…”

Χάρης Τζωρτζάκης: “Υπάρχει μία ομερτά. Φοβόμαστε να βγούμε να πούμε ονόματα, μην μας κάνουν μηνύσεις…”
Χάρης Τζωρτζάκης: “Υπάρχει μία ομερτά. Φοβόμαστε να βγούμε να πούμε ονόματα, μην μας κάνουν μηνύσεις…”

Στην εκπομπή “Το Πρωινό” μίλησε σήμερα Τρίτη ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης και μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης και όχι μόνο στο θέατρο.

Μάλιστα, ο Χάρης Τζωρτζάκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψε το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης και απρεπούς συμπεριφοράς που δέχτηκε από γνωστό σκηνοθέτη, στο πλαίσιο ενός δοκιμαστικού για ταινία.

«Υπάρχει μία ομερτά. Φοβόμαστε να βγούμε να πούμε ονόματα, μην μας κάνουν μηνύσεις και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Άμα η δικαιοσύνη δεν επαλειφθεί, άμα δεν βγει η ηγεσία του Υπουργείου πολιτισμού να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, να σταθεί δίπλα στα θύματα. Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες και να υπάρχει ομερτά και φόβος να μην μιλήσει ο κόσμος. Σε τελική ανάλυση είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και να υπερασπιστούμε τα θύματα με τα ίδια μας τα σώματα αν η Δικαιοσύνη και το κράτος δεν κάνουν τη δουλειά τους», είπε ο Χάρης Τζωρτζάκης με τον Γιώργο Λιάγκα στη συνέχεια να τονίζει: «Υπάρχουν νομικά κωλύματα. Δεν μπορούμε να πούμε τα ονόματα γιατί υπάρχουν εξώδικα και απαγορεύεται και κάνουμε κάθε μέρα σλάλομ για να κάνουμε τη δουλειά μας όταν στο διαδίκτυο και στις εφημερίδες κάνουν πάρτι».

«Αν τα Μέσα με τέτοια δύναμη και δεν μπορείτε να μιλήσετε, σκεφτείτε τα θύματα που είναι παιδιά, δεκαπεντάχρονα, δεκαοκτάχρονα, εικοσάχρονα, χωρίς κανένα βήμα, τί δύναμη έχουν αυτά τα παιδιά και μιλάνε; Πρέπει να σπάσει πλέον αυτό το απόστημα με την σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση στους εργασιακούς χώρους», πρόσθεσε ο Χάρης Τζωρτζάκης.

Και απαντώντας στο ερώτημα της Φαίης Σκορδά σε σχέση με φήμες που ενδεχομένως κυκλοφορούσαν στο  καλλιτεχνικό χώρο, ο ηθοποιός είπε: «Φήμες κυκλοφορούν για όλους και για όλα. Αυτή είναι αλήθεια. Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε ανθρώπους με φήμες. Μπορούμε όμως να καταδικάσουμε ανθρώπους βάσει συγκεκριμένων καταγγελιών, επώνυμων. Πρέπει να αναλάβει η Δικαιοσύνη και πρέπει να αναλάβει η πολιτική ηγεσία του χώρου, το υπουργείο πολιτισμού, το οποίο έχει βγάλει μια γενικόλογη ανακοίνωση».  

Λίγο αργότερα, ο Χάρης Τζωρτζάκης πρόσθεσε: «Σκεφτείτε ένα παιδί 15 χρονών που ζει αυτήν την τραγική εμπειρία, που φοβόμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι να μιλήσουμε ελεύθερα, πώς αυτό το παιδί θα πάει στον πατέρα του και τι θα του πει; Πώς θα μιλήσει όταν ξέρει ότι το νομικό σύστημα ενός κράτους είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να μην προστατεύει αυτό το παιδί;».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR