counter

Το ξέσπασμα του Τέρη Χρυσού για τον Μάκη Δελαπόρτα: "Αυτός είναι η πηγή του κακού"

Το ξέσπασμα του Τέρη Χρυσού για τον Μάκη Δελαπόρτα: "Αυτός είναι η πηγή του κακού"
Το ξέσπασμα του Τέρη Χρυσού για τον Μάκη Δελαπόρτα: "Αυτός είναι η πηγή του κακού"

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί για την τιμητική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί για τον Γιώργο Οικονομίδη στο θέατρο Άλσος στις 30 Αυγούστου.

Ο Τέρης Χρυσός, ο Κώστας Βενετσάνος αλλά και η Κλειώ Δενάρδου, τραγουδιστές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις παραστάσεις του αξέχαστου κομφερασιέ, στράφηκαν εναντίον της κόρης του, Μαριαλένας Οικονομίδη, και του Μάκη Δελαπόρτα.

Οι τρεις καλλιτέχνες ισχυρίζονται πως έχουν αγνοηθεί και αποκλειστεί επιδεικτικά από τη λίστα των τραγουδιστών που αναμένεται να εμφανιστούν στην τιμητική βραδιά, την οποία θα σκηνοθετήσει και θα παρουσιάσει ο Μάκης Δελαπόρτας, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Μαριαλένας Οικονομίδη.

Το ξέσπασμα του Κώστα Βενετσάνου

Μιλώντας στην εφημερίδα “Espresso” ο Κώστας Βενετσάνος είπε εκνευρισμένος: «Εγώ θεωρούμαι πνευματικό παιδί του Οικονομίδη. Βγήκα από το Άλσος και πάντα με την κόρη του Μαριαλένα μιλούσαμε για εκείνον. Πάντα τον μνημόνευα σε κάθε μου παράσταση, γιατί είμαι μέρος της ιστορίας του Άλσους. Τη συγκεκριμένη βραδιά τη σχεδιάζαμε εδώ και χρόνια μαζί με τη Μαριαλένα να την κάνουμε στο Άλσος. Μάλιστα, μόλις μίλησε με τον Μαροσούλη, που είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης του Άλσους, με πήρε χαρούμενη για να αρχίσουμε να τη διοργανώνουμε.

Για μια εβδομάδα επειδή ήμουν άρρωστος τα άφησα όλα στην άκρη. Έγινα καλά, της τηλεφωνώ και μου λέει: “Τη συναυλία αυτή την έχω δώσει σε μια εταιρία και σε απέρριψαν, Κώστα μου, όπως και άλλα ονόματα. Την έχει αναλάβει ο Δελαπόρτας και αυτοί έχουν κλείσει τα ονόματα”. Έμεινα άναυδος με την εξέλιξη αυτή. Και μετά αρχίζει και μου γράφει ένα κατεβατό για το τι έκανα ή δεν έκανα εγώ για εκείνη. Της απάντησα, λοιπόν: “Μαριαλένα μου, δεν ερχόμουν αφιλοκερδώς στις συναυλίες σου για να σε βοηθήσουμε; Δεν έτρεχα για εσένα τόσο καιρό με το ΤΑΣΕΗ;”».

Μάλιστα, όπως λέει ο Κώστας Βενετσάνος στην εφημερίδα, όταν ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας πίεσε τη Μαριαλένα Οικονομίδη να του πει τι συνέβη και δεν θα συμμετέχει ο Βενετσάνος, η απάντηση ήταν: «Εγώ δεν τον θέλω».

«Είναι δυνατό σε μια τιμητική βραδιά για τον Οικονομίδη να μην καλείς ανθρώπους που είναι εν ζωή και έχουν γράψει ιστορία στο Άλσος, όπως ο Τέρης Χρυσός, η Κλειώ Δενάρδου, ο 100χρονος Νάσος Πατέτσος, ο κουμπάρος του Οικονομίδη Γιάννης Πετρόπουλος; Γιατί τους μειώνεις έτσι; Ζούμε όλοι εμείς που δουλέψαμε στο Άλσος.

Το καλλιτεχνικό τιμ του Δελαπόρτα είναι αυτό που περιφέρεται από δήμο σε δήμο με είσοδο ελεύθερη. Όταν άκουσα ότι έχει αναλάβει, λοιπόν, ο Μάκης Δελαπόρτας αυτή τη βραδιά, ήλπιζα –επειδή είμαστε στο συμβούλιο του ΤΑΣΕΗ μαζί– ότι θα είχε το μυαλό του και στον Βενετσάνο, που υποτίθεται τον θεωρεί φίλο του, αλλά και σε άλλες μεγάλες αξίες που είναι εν ζωή και δούλεψαν με τον Οικονομίδη.

Ο Δελαπόρτας, λοιπόν, πήρε απλά το γνωστό τιμ και δεν έκανε καν τον κόπο να βάλει και κάποιες πινελιές από εκείνες τις παλιές δόξες που μεγαλούργησαν στο Άλσος, ώστε να δώσει άλλη υπόσταση σε όλη αυτή την εκδήλωση. Δυστυχώς, λυπάμαι, αλλά δεν θεωρώ πως είναι τιμητική βραδιά για τον σπουδαίο αυτό άνθρωπο που λέγεται Γιώργο Οικονομίδης», κατέλεξε με πικρία ο Κώστας Βενετσάνος.

Όσα είπε ο Τέρη Χρυσός

Ακόμα πιο σκληρός στα λόγια του ήταν ο Τέρης Χρυσός, ο οποίος μίλησε στην ίδια εφημερίδα.

«Ρωτήστε την κυρία Μαριαλένα Οικονομίδου και τον κ. Μάκη Δελαπόρτα γιατί ο Τέρης Χρυσός δεν θα είναι στην τιμητική βραδιά για τον Οικονομίδη. Λυπάμαι ειλικρινά, όχι γιατί έχω πρεμούρα να τραγουδήσω, αλλά γιατί με αγνόησαν επιμελώς, όταν έχω δουλέψει με τον Οικονομίδη περισσότερα χρόνια από όσα τον γνώρισε η ίδια του η κόρη Μαριαλένα.

Ξεκίνησα να δουλεύω με τον Οικονομίδη το 1960, στα Πρωινά του ΡΕΞ, μαζί με τη Νάνα Μούσχουρη. Δούλεψα στο Άλσος δεκάδες φορές, ηχογράφησα 20 τραγούδια δικά του σε δίσκους, βρέθηκα στις Ολυμπιάδες τραγουδιού, στο Καλλιμάρμαρο, που είχε φτιάξει εκείνος. Όλα αυτά που έχω κάνει για τον Οικονομίδη είναι πολύ λυπηρό να τα αγνοούν οι άνθρωποι που οργανώνουν αυτή την τιμητική βραδιά. Και δεν αγνόησαν μόνο εμένα, αλλά και το “παιδί” του, τον Κώστα Βενετσάνο, την Κλειώ Δενάρδου, τον κουμπάρο του, τον Γιάννη Πετρόπουλο, και τόσους άλλους.

Κάποια στιγμή της έγραψα ένα μήνυμα της κόρης του Μαριαλένας και της είπα κάποια πράγματα. Και μου απάντησε: “Όταν είχαμε ανάγκη, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για εμάς”. Και της ανταπάντησα: “Μαριαλένα μου, τρεις φορές ήρθα δωρεάν σε συναυλίες σου για να σε ενισχύσω”. Τι άλλο έπρεπε να κάνω για εκείνη; Μακάρι να είχα χρήματα να της τα έδινα. Αλλά δεν φταίει τόσο η κυρία Οικονομίδου όσο ο κ. Δελαπόρτας. Αυτός είναι η πηγή του κακού. Έπειτα από όλα αυτά και χρήματα να μου έδιναν και να με καλούσαν, δεν πρόκειται να δεχόμουν να πάω σε αυτή τη συναυλία. Για μένα ήταν η μεγαλύτερη απρέπεια προς την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού για όλους εμάς που βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι».

Η δήλωση της Κλειώς Δενάρδου

Από την πλευρά της, η Κλειώ Δενάρδου, η οποία συνεργάστηκε με τον Γιώργο Οικονομίδη στο ιστορικό Άλσος, για πρώτη φορά πληροφορήθηκε από την “Espresso” για την τιμητική συναυλία: «Πρώτη φορά το ακούω από εσάς. Αν με καλούσαν, φυσικά και θα πήγαινα. Ντροπή τους! Γιατί εγώ δεν έχω αποσυρθεί από τιμητικές και φιλανθρωπικές συναυλίες και άλλες τέτοιες βραδιές. Και μου κάνει εντύπωση πώς ο κ. Δελαπόρτας δεν με ενημέρωσε γι’ αυτή τη βραδιά. Με τον Οικονομίδη συνεργάστηκα πάρα πολύ. Σκεφτείτε ότι στις 16 Σεπτέμβρη θα πάω στην Κέρκυρα στη μεγάλη τιμητική βραδιά για τον Γιώργο Κατσαρό. Δεν με ειδοποίησαν και λυπάμαι γι’ αυτό».

Δείτε επίσης! Κλειώ Δενάρδoυ: Έτσι είναι σήμερα!

Να αναφέρουμε, πως στην τιμητική βραδιά στο Άλσος θα τραγουδήσουν ο Στάθης Αγγελόπουλος, η Μπέσσυ Αργυράκη, η Πόπη Αστεριάδη, η Σοφία Βόσσου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Νάντια Καραγιάννη, η Κωνσταντίνα, η Νίνα Λοτσάρη, ο Αντώνης Λουδάρος, η Μαρίνα, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Λιάνα Καρριέρε-Οικονομίδου, ο Παναγιώτης Πετράκης και ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, ενώ γκεστ θα είναι η Ζωζώ Σαπουντζάκη και ο Λευτέρης Πανταζής.

*Πηγή φωτογραφιών: NDP

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR