counter

Το ατύχημα της Ιωάννας Ασημακοπούλου, από το "Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο: "Κατάλαβα από πρώτο χέρι πως ζει ένας άνθρωπος με αναπηρία"

Το ατύχημα της Ιωάννας Ασημακοπούλου, από το "Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο: "Κατάλαβα από πρώτο χέρι πως ζει ένας άνθρωπος με αναπηρία"
Το ατύχημα της Ιωάννας Ασημακοπούλου, από το "Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο: "Κατάλαβα από πρώτο χέρι πως ζει ένας άνθρωπος με αναπηρία"

Ιωάννα Ασημακοπούλου

Από τη Νάνσυ Παραδεισανού

Μια απίστευτη ιστορία βίωσε η ηθοποιός Ιωάννα Ασημακοπούλου, που εξ' αιτίας ενός ατυχήματος τον περασμένο Οκτώβρη, που της κόστισε οικονομικά και ψυχολογικά, άλλαξε όλη της τη ζωή.

Ιωάννα Ασημακοπούλου

Η ηθοποιός μίλησε αποκλειστικά στο FTHIS.GR και περιέγραψε την περιπέτειά της. "Στις αρχές του Οκτώβρη είχα ένα ατύχημα σε ένα γαμήλιο πάρτι, όταν την ώρα που χόρευα φορώντας ψηλοτάκουνα γλίστρησα κι έπεσα. Έσπασα την περόνη μου στον αστράγαλο κι έπαθα ολική ρήξη πλάγιου εσωτερικού συνδέσμου. Έκανα χειρουργείο και είχα λάμες για δύο μήνες. Αν δεν με χειρουργούσαν θα έκανα έξι μήνες να περπατήσω", εξηγεί η Ιωάννα.

"Το άσχημο είναι πως είχα κλείσει δουλειά μετά από καιρό κι ετοίμαζα άλλες τρεις. Τις έχασα όλες εξ' αιτίας του ατυχήματος. Είχα να διαχειριστώ την άσχημη ψυχολογική μου κατάσταση λόγω του ατυχήματος αλλά και την στεναχώρια μου που έχασα τις δουλειές μιας και είχα επενδύσει επαγγελματικά και οικονομικά. Μου κόστισε πολύ, περισσότερο γιατί αυτό συνέβη σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που η ανεργία στους ηθοποιούς καλπάζει", αναφέρει.

Ιωάννα Ασημακοπούλου

Η Ιωάννα δηλώνει προβληματισμένη από τον τρόπο που αντιμετώπισαν το ατύχημά της γνωστοί αλλά και άγνωστοι σ' αυτήν άνθρωποι. "Κατάλαβα από πρώτο χέρι πως ζει ένας άνθρωπος με αναπηρία.

Μαθαίνεις να επιβιώνεις σε ένα σπίτι μόνος σου και ανακαλύπτεις χίλιους τρόπους για να καταφέρεις ακόμα και το πιο απλό, όπως το να πιεις ένα ποτήρι νερό. Εκεί έκανα και το ξεκαθάρισμα σε ανθρώπους γύρω μου. Δεν ήταν εύκολο, πολλοί που νόμιζα για φίλους δεν ήταν κοντά μου και το αντίθετο. Κάποιοι που δεν γνώριζα καλά μου στάθηκαν πάρα πολύ. Φυσικά μου στάθηκε πολύ η οικογένειά μου. Για καιρό κυκλοφορούσα -και πάλι με δυσκολία- με πατερίτσες και πι. Αισθανόμουν άσχημα όταν πήγαινα σινεμά ή θέατρο κι έφευγα γιατί δεν υπήρχε πρόσβαση για ανάπηρους. Δεν μπορούσα να μπω! Αγχωνόμουν όταν περπατούσα στο πεζοδρόμιο και έβλεπα να έχουν παρκάρει στις μπάρες για τη διέλευση των ανάπηρων! Ανήκουστα πράγματα. Έτρεμα μην συναντήσω λακούβα στο δρόμο ή σκαλοπάτι. Ένιωθα σαν ένα ανήμπορο 5χρονο παιδί. Κι άντε εμένα αυτή η περίοδος πέρασε, τώρα είμαι καλά και περπατάω. Σοκαρίστηκα όταν μπήκα στον τρόπο ζωής ενός ανάπηρου ανθρώπου στην Ελλάδα σήμερα που είναι τρομερά αποκλεισμένος από πράγματα που έχουμε δεδομένα".

Η Ιωάννα σήμερα έχει ξεπεράσει το πρόβλημά της και κοιτάει μπροστά. Ήδη, έχει στα σκαριά μια νέα δουλειά. "Την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, έχουμε πρεμιέρα στο θέατρο "Παραμυθίας"στο Μεταξουργείο με την παράσταση "Οι Δίκαιοι" του Αλμπέρ Καμύ.

Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω στην ενεργό δράση μετά από τόσο καιρό! Το έργο ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 και το εισιτήριο είναι απίστευτα χαμηλό!", λέει με ενθουσιασμό η ηθοποιός.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR