counter

Σπύρος Μπιμπίλας: Οι σπουδές στη Νομική, η πολιτική και η μάχη για τους ΛΟΑΤΚΙ

Σπύρος Μπιμπίλας: Οι σπουδές στη Νομική, η πολιτική και η μάχη για τους ΛΟΑΤΚΙ
Σπύρος Μπιμπίλας: Οι σπουδές στη Νομική, η πολιτική και η μάχη για τους ΛΟΑΤΚΙ

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι ένας πολύ γνωστός και αγαπητός ηθοποιός που κατέχει και τη θέση του προέδρου στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) από το 2020. Επίσης η φωνή του είναι από τις πιο δημοφιλείς στις μεταγλωττίσεις. Αυτή την περίοδο τον παρακολουθούμε σε έναν νέο, διαφορετικό ρόλο, αυτόν του διαγωνιζόμενου στο μουσικό show του ALPHA "J2US.

Σπύρος Μπιμπίλας: Το βιογραφικό του

Ο Σπύρος Μπιμπίλας γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1956 στον Πειραιά και είναι 67 ετών. Έχει δύο αδέλφια. Ο πατέρας του έφυγε από τη ζώη όταν ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν μόλις 10 ετών και γι΄αυτό εργάζεται από τα 15 του για να στηρίξει την οικογένεια.

“Κάτι μου έχει κοστίσει στη ζωή μου πάρα πολύ. Όταν ήμουν μικρό παιδάκι με είχε στείλει η μαμά μου να αγοράσω ψωμί. Την ώρα που το κράταγα πέρασε ένα παιδάκι με ένα καρότσι και μου ζήτησε να του δώσω λίγο… Και εγώ δεν του έδωσα. Είναι κάτι που με βασανίζει. Αυτό το θυμάμαι κάθε φορά, με σημάδεψε στη ζωή μου πάρα πολύ. Αυτή η εικόνα ότι εγώ δεν έδωσα λίγο ψωμί σε ένα παιδάκι, δεν μπόρεσα να τη ξεπεράσω ποτέ”, είχε αποκαλύψει για τα παιδικά του χρόνια σε συνέντευξη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη "Μεσάνυχτα" στον Alpha.

Σπύρος Μπιμπίλας: Σπουδές 

Κάτι που δεν γνωρίζει κανείς, είναι ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πάθος του βέβαια ήταν να γίνει ηθοποιός και γι΄αυτό πήρε πτυχίο και από τη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Σπύρος Μπιμπίλας: Σειρές

Η πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν το 1977 στη σειρά "Οι Πανθέοι", ενώ ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν στη σειρά "Οι Ιερόσυλοι" τη σεζόν 1983-1984 στην ΕΡΤ2 όπου υποδήθηκε τον Τηλέμαχο Βαγιανό. Στο ευρύ κοινό ο Σπύρος Μπιμπίλας έγινε ακόμα πιο γνωστός ως Πρόδρομος μέσα από τη σειρά του MEGA "Χάι Ροκ" με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Τάσο Χαλκιά. Η πιο πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στη σειρά "Έτερος Εγώ Νέμεσις" την τρέχουσα σεζόν.

Από τις guests του εμφανίσεις, αυτή που "άφησε εποχή" ήταν ο ρόλος του ως Λάκης Φουρτουνάκης στο "Κωνσταντίνου και Ελένης" του ΑΝΤ1 στο επεισόδιο "Η Βεντέτα".

Σπύρος Μπιμπίλας: Βιντεοταινίες

Από τη δεκαετία και '80 και μετά την επιτυχία του κινηματογράφου διαδέχτηκαν οι βιντεοταινίες και ο Σπύρος Μπιμπίλας είχε πολύ έντονη παρουσία και σε αυτές, αφού συμμετείχε σε 22 με πρώτη την βιντεοτανία "Άγιος Παντελεήμων" το 1985.

Σπύρος Μπιμπίλας: Μεταγλωττίσεις

Η φωνή του Σπύρου Μπιμπίλα είναι από τις πιο γνωστές και αγαπητές και στο χώρο των μεταγλωττίσεων. Ο αγαπημένος ηθοποιός έχει χαρίσει τη φωνή του σε πολλούς κινηματογραφικούς ήρωες κινουμένων σχεδίων. Ενδεικτικά στην ταινία "Αλαντίν" ήταν ο Ίαγκο, στον "Βασιλιά των Λιονταριών" ο Ζάζου, στη "Μικρή γοργόνα 2" ο Τιπ, στον "Σρεκ" ο Μπισκοτούλης, στα "Στρουμφάκια" ο Σκουντούφλης, ο Χαχανούλης και ο Γκρινιάρης.

Επίσης είναι η φωνή του Μπαγκς Μπάνι, κάτι που αποκάλυψε και πρόσφατα, στην πρεμιέρα του J2US όταν η Κατερίνα Στικούδη του ζήτησε να μιλήσει με τη φωνή του καρτούν.

Σπύρος Μπιμπίλας: Η πολιτική

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν υποψήφιος στην Ά Πειραιώς με την παράταξη Πλεύση Ελευθερίας  

Σπύρος Μπιμπίλας: Η συμμετοχή του στους ΛΟΑΤΚΙ

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, δύο χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 2021 παραχώρησε συνέντευξή στο περιοδικό ANTIVIRUS, όπου αυτοπροσδιορίστηκε ως μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. «Φυσικά και προσδιορίζομαι ως ΛΟΑΤ+, είμαι μέσα σε αυτή την κοινότητα και γι' αυτό μάχομαι και για τα δικαιώματά της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σπύρος Μπιμπίλας J2US

Ο Σπύρος Μπιμπίλας συμμετέχει αυτή την περίοδο ως διαγωνιζόμενος στο J2US με coach την Τζούλι Μασίνο. Στην πρεμιέρα του μουσικού show τραγούδησε την επιτυχία "Τζέκινς Χαν" κι εντυπωσίασε.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR