counter

Πίτερ Μπρουκ: Πέθανε στα 97 του ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης

Πίτερ Μπρουκ: Πέθανε στα 97 του ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης
Πίτερ Μπρουκ: Πέθανε στα 97 του ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης

Πέθανε σε ηλικία 97 χρόνων ο σπουδαίος, πολυβραβευμένος Βρετανός σκηνοθέτης Πίτερ Μπρουκ.

Ο Πίτερ Μπρουκ που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως "ο μεγαλύτερος εν ζωή θεατρικός σκηνοθέτης", άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο σύμφωνα με την "Le Monde".

Το γαλλικό μέσο δεν αναφέρει περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου του.

Ποιος ήταν ο Πίτερ Μπρουκ

Γεννημένος στο Λονδίνο τον Μάρτιο του 1925, δεύτερος γιος μίας οικογένειας Εβραίων εμιγκρέδων από τη Λετονία, ο Πίτερ Μπρουκ έκανε το ντεμπούτο το 1943 με το έργο «Δρ. Φάουστους» το 1943. Η πορεία του συνδέθηκε τόσο με τις παραστάσεις του στη Royal Shakespeare Company ήδη από το 1946 («Αγάπης Αγώνας Άγονος», «Τίτος Ανδρόνικος», «Βασιλιάς Λιρ», «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», «Αντώνιος και Κλεοπάτρα»), όσο και με το Bouffes du Nord, που υπήρξε η βάση του τα τελευταία σαράντα και πλέον χρόνια της ζωής του.

Βραβευμένος με Tony, Emmy και βραβείο Λόρενς Ολιβιέ, ο Πίτερ Μπρουκ-ο έτερος μεγάλος πυλώνας του βρετανικού θεάτρου τον 20ό αιώνα μαζί με τον Πίτερ Χολ-δοκίμασε τις δυνάμεις του στο θέατρο, στο σινεμά, την όπερα -από τη «Λα Μποέμ» (1948), τη «Σαλώμη» (1949) και τους «Γάμους του Φίγκαρο» στο Covent Garden του Λονδίνου μέχρι τον «Ευγένιο Ονέγκιν» (1957) στη Μετροπόλιταν Όπερα και τον «Ντον Τζιοβάνι» (1998) στο Φεστιβάλ της Aix-en-Provence- και τη συγγραφή.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR