counter

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Τροπικό δέντρο πήρε το όνομα του ηθοποιού

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Τροπικό δέντρο πήρε το όνομα του ηθοποιού
Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Τροπικό δέντρο πήρε το όνομα του ηθοποιού

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση πως ένα δέντρο πήρε το όνομα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα επιστημόνων τροπικών δασών στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψε πρόσφατα ένα νέο είδος δέντρου και θέλησε να δώσει το όνομα του διάσημου ηθοποιού ώστε να τον τιμήσει για την περιβαλλοντική του δράση.

Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος που φυτρώνει μόνο στο δάσος του Καμερούν και επίσημα ονομάζεται Uvariopsis dicaprio.

«Αυτό το απειλούμενο και θεαματικό δέντρο πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό ηθοποιό και οικολόγο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος, για αρκετούς μήνες το 2020, άσκησε εκτενή πίεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επιστήσει την προσοχή στις απειλές για τα πολυάριθμα σπάνια είδη από την παραχώρηση υλοτομίας στο δάσος Ebo που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα», έγραψαν οι επιστήμονες στο περιοδικό PeerJ.

«Η παραχώρηση ακυρώθηκε τον Αύγουστο του 2020, σίγουρα εν μέρει λόγω των προσπαθειών του. Πιστεύουμε ότι ήταν ζωτικής σημασίας για να βοηθήσει να σταματήσει η υλοτόμηση του δάσους Έμπο», δήλωσε στο BBC ο επιστήμονας του Κιου δρ Μάρτιν Τσικ.

Το εν λόγω τροπικό δέντρο που πήρε το όνομα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους, στο Κιου και σηματοδοτεί το πρώτο νέο φυτό που ονομάστηκε από εκείνους για φέτος.

Σύμφωνα με το ΒΒC, πέρυσι οι επιστήμονες του Κιου ονόμασαν επίσημα περισσότερα από 200 φυτά και μύκητες. Ωστόσο, ορισμένα από αυτά έχουν ήδη εξαφανιστεί ή απειλούνται με εξαφάνιση εξαιτίας της αποψίλωσης των δασών ή των καιρικών συνθηκών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή.

Μάλιστα, το  δέντρο που ονομάζεται Uvariopsis dicaprio απειλείται με εξαφάνιση. Έχει γυαλιστερά, κιτρινοπράσινα άνθη και όπως λένε οι επιστήμονες θεωρείται μέλος της οικογένειας ylang ylang.

Το δέντρο που πήρε το όνομα του Λεονάρτο Ντι Κάπριο

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR