counter

Καιρός: Βγαίνει ο ήλιος και ανεβαίνει η θερμοκρασία

Καιρός: Βγαίνει ο ήλιος και ανεβαίνει η θερμοκρασία
Καιρός: Βγαίνει ο ήλιος και ανεβαίνει η θερμοκρασία

Καιρός

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός αυτές τις ημέρες με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 

Μόνο στις νότιες Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.  

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά, όπου η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κατά τόπους τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα δυτικά πρόσκαιρα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο  ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στις Σποράδες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοανατολικούς με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα νότια αυξημένες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 στα νότια 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από τα βόρεια σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Πηγή: Antennanews.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR