counter

Γιώργος Νταλάρας: "Εκμεταλλεύονται την σχέση τους με το τραγούδι και κάνουν διαφημίσεις με μπιφτέκια και λουκάνικα"

Γιώργος Νταλάρας: "Εκμεταλλεύονται την σχέση τους με το τραγούδι και κάνουν διαφημίσεις με μπιφτέκια και λουκάνικα"
Γιώργος Νταλάρας: "Εκμεταλλεύονται την σχέση τους με το τραγούδι και κάνουν διαφημίσεις με μπιφτέκια και λουκάνικα"

Τον Γιώργο Νταλάρα συνάντησε η κάμερα της εκπομπής "Χαμογέλα και Πάλι" και ο Νίκος Συρίγος. 

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης μίλησε για τη σύζυγό του και όσα της οφείλει, για τα... καραγκιοζιλίκια των τραγουδιστών, ενώ απαντά και σε όσους τον αποκαλούν "ξενέρωτο".

"Προσπάθησα από μικρός να καταλάβω ποιος είμαι. Ήταν παράδοξο ένα παιδί 16 ετών να κάνει δίσκους. Θυμάμαι τη δασκάλα μου να μου λέει ‘Γιωργάκη κάτσε εσύ και λέγε το τραγούδι να το ακούν οι άλλοι’. Μικρός ντρεπόμουν, δεν εκτιμούσα καθόλου τη φωνή μου. Μου φαινόταν περίεργο, μικρός όταν με άκουγαν οι άλλοι να τραγουδάω και έλεγαν ότι είναι ωραίο. Όταν ήμουν 12 – 13 ετών είχα φτιάξει στο μυαλό μου μια ‘αποθήκη’ με εκατοντάδες των εκατοντάδων τραγούδια" είπε αρχικά.

Διαβάστε επίσης: Η Γεωργιάννα Nταλάρα για τον πατέρα της, Γιώργo: "Δεν είναι όλοι γεννημένοι για γονείς, τον εκτιμώ και ως καλλιτέχνη, μέχρι εκεί"

Για την οικογένειά του ο Γιώργος Νταλάρας τόνισε: "Στην κόρη μου, τη Γεωργιάννα προσπαθούσα να της πω ότι τα πράγματα δεν είναι μόνο στημένα έτσι όπως τα βρίσκουμε. Για να ‘ελευθερωθεί’ κάποιος, της έλεγα πως πρέπει να κάνει ‘συμφωνητικό’ με την γνώση. Χωρίς την γνώση και την μελέτη, δε γίνεται τίποτα. Για αυτό έγινε πολύ μελετηρό παιδί. Όπου πήγε, αρίστευσε. Δυσκολεύτηκα με όλους τους ‘ρόλους’ της ζωής μου και του μπαμπά και του συζύγου και του παππού και του τραγουδιστή, όλα είναι δύσκολα. Στη σύζυγό μου Άννα οφείλω πάρα πολλά, είμαστε πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες. Είμαι ένα παιδί που μεγάλωσα στους δρόμους. Ο δρόμος είναι σχολείο. Μετά τα 15, όταν τα άλλα παιδιά άρχισαν να φουμάρουν και να πίνουν, εγώ διαχώρισα τη θέση μου. Όταν με λένε ξενέρωτο απαντώ ‘ξέρετε τι ωραίο είναι αυτό που μου λέτε και αγώνα έκανα;’. Δεν ξέρω τι έχασα από αυτά, ξέρω όμως τι κέρδισα".

Για την τραπ, ο Γιώργος Νταλάρας σχολίασε: "Το θέμα ότι η τραπ πουλάει αυτήν τη ‘νοοτροπία’, είναι σοβαρό. Γιατί ένα μέρος των παιδιών αυτών αντιμετωπίζει την κοινωνία με τέτοια απέχθεια και την φτύνει στα μούτρα; Κάποιον λόγο θα έχει. Τι σημαίνει αυτό, ότι δικαιολογείται αυτή η κακή στιχουργική και αυτή η απαράδεκτη στάση; Όχι. Η μόδα παίζει ρόλο".

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη Χαρούλα Αλεξίου, λέγοντας: "Η Χαρούλα μού λείπει πολύ. Δεν είναι μόνο συνεργάτης και αδερφή μου, είναι όλα αυτά επί 12. Δεν είναι από τους ανθρώπους που τα παρατάνε. Μπορεί να την ‘άφησε’ η φωνή της όπως λέει, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί αυτό. Της λείπει εκείνης. Εμάς δε μας λείπει η φωνή της Χαρούλας γιατί την ξέρουμε. Η φωνή της είναι πάνω από τη χώρα".

Για το δικό του μέλλον στον χώρο, ο Γιώργος Νταλάρας ανέφερε: "Δε φοβάμαι την στιγμή που δε θα θέλω να τραγουδήσω άλλο. Έχω τραγουδήσει πολύ, το έχω παρακάνει. Συγγνώμη που το πήρα τόσο σοβαρά, αλλά είναι δικό σας και δικό μου, δεν μπορεί κανείς να μου το πάρει. Η καλή φωνή είναι πάντα καλή φωνή. Έχουμε καταπληκτικούς ανθρώπους στον χώρο της μουσικής που εκμεταλλεύονται την σχέση τους με το τραγούδι και κάνουν διαφημίσεις με μπιφτέκια και λουκάνικα. Δεν είναι καλό αυτό, είναι ντροπή, (…). Δεν μπορείς να κάνεις αμερικανιές σε όλα, αυτό είναι στα όρια του ‘καραγκοζιλικίου’".

Τέλος, όσον αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Γιώργος Νταλάρας σχολίασε: "Είναι θέμα χρόνου να φανεί αν πάμε σε ένωση της κεντροαριστεράς. Προσπαθούμε να κρίνουμε έναν πολιτικό, ο οποίος ακόμα δεν έχει ούτε 10 μέρες. Εγώ δε θα ασχολούμουν με την πολιτική, ασχολούμαι όπως ξέρετε. Αν θα ήθελα, θα έπρεπε να θυσιάσω τη μουσική και να πάω στο πανεπιστήμιο. (…) Πολλοί λένε ‘κοιτάξτε, αυτός είναι ενοχικός’. Είμαι ενοχικός και αυτό η γενιά μου το έλεγε φιλότιμο".

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR