counter

Ελεονώρα Μελέτη για φωτιά σε Σαρωνίδα: "Ήταν εκεί οι γονείς μου και η ζωή μου όλη τα τελευταία 20 χρόνια"

Ελεονώρα Μελέτη για φωτιά σε Σαρωνίδα: "Ήταν εκεί οι γονείς μου και η ζωή μου όλη τα τελευταία 20 χρόνια"
Ελεονώρα Μελέτη για φωτιά σε Σαρωνίδα: "Ήταν εκεί οι γονείς μου και η ζωή μου όλη τα τελευταία 20 χρόνια"

Η Σαρωνίδα είναι ένα από τα μέρη που παραδόθηκαν στις φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/07) από τον Κουβαρά.

Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών, ενώ υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειες τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής ώστε να σωθούν οι ανθρώπινες περιουσίες στην περιοχή.

Πολύ δύσκολη ήταν η χθεσινή ημέρα για την Ελεονώρα Μελέτη, η οποία έζησε τη δική της αγωνία καθώς στη Σαρωνίδα έχει σπίτι και εκεί βρισκόταν οι γονείς της και ο ανιψιός της.

Σε μακροσκελές της μήνυμα στα instastories το πρωί της Τρίτης η Ελεονώρα Μελέτη έγραψε: «Χθες δεν ανέβασα κάτι γιατί απλά ζούσα μαζί με τους γονείς μου που ήταν στη Σαρωνίδα, αλλά και με τους γείτονες συμπολίτες μας την αβάσταχτη αγωνία του τι θα συμβεί με τη φωτιά. Δεν ήμουν εκεί, ήταν όμως οι γονείς μου και ο ανιψιός μου, Γιώργος. Φίλοι και γείτονες. Και ήταν εκεί και η ζωή μου όλη τα τελευταία 20 χρόνια. Όλοι ακολούθησαν τις οδηγίες των αρχών και απομακρύνθηκαν εγκαίρως.

Διαβάστε επίσης: Eλεονώρα Mελέτη: Η απάντηση στο ενδεχόμενο να αποκτήσει δεύτερο παιδί

Όλη τη νύχτα, πολλά πυροσβεστικά και δεκάδες πυροσβέστες έδιναν μάχη να τεθούν υπό έλεγχο όλες οι εστίες. Οι εικόνες θλιβερές. Ήταν πρακτικά αδύνατο να σωθούν τα πάντα λόγω των συνθηκών, το μέλημα ήταν να μην βγει εκτός ελέγχου η κατάσταση. Άνθρωποι είδαν τα σπίτια τους να καίγονται.

Στο ίδιο έργο θεατές όλοι. Είναι αβάσταχτος ο πόνος όλων εκείνων που είδαν την περιουσία τους να χάνεται, ωστόσο την ίδια στιγμή εκατοντάδες, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ άλλα σπίτια σώθηκαν. Υπάρχει κι αυτή η πλευρά της είδησης. Σήμερα ξημέρωσε για τη Σαρωνίδα μία “ήρεμη”, μία περίεργα βουβή μέρα. Ο λόγος που ανεβάζω είναι για να ακουστεί πέρα από τα τηλεοπτικά παράπονα κι ένα “ευχαριστώ” στο πυροσβεστικό σώμα που δίνει πόνο και ψυχή για όλους εμάς κάθε χρόνο στο ίδιο σκηνικό, αλλά και η ευγνωμοσύνη στους εθελοντές που ανιδιοτελώς είναι ενεργά εκεί».

Πηγή φωτογραφίας: ndp

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR