counter

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο θάνατός της σκόρπισε θλίψη στον χώρο της υποκριτικής.

Η κηδεία της Μιράντας Κουνελάκη θα γίνει αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 10:30 π.μ στον Ιερό Ναό Αγ.Νικολάου Κοιμητηρίου Ζωγράφου.

Ποια ήταν η Μιράντα Κουνελάκη

Η Μιράντα Κουνελάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1961. Επίσης έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη με το έργο ”30 δευτερόλεπτα έρωτα”.

Η Μιράντα Κουνελάκη έχει γράψει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα, στίχους, τηλεοπτικά σενάρια από έργα του Βιζυηνού, του Ροΐδη, του Παπαδιαμάντη, κ.ά., έχει κάνει μετάφραση και διασκευή θεατρικού έργου, επιθεωρησιακά νούμερα, χρονογραφήματα, διηγήματα, πολλά κείμενα για παιδάκια, κείμενα για θεατρικό αναλόγιο κ.λπ. Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος: “Τα παιδιά μας οι κέρβεροι”, “Κόκκινα φανάρια”, “Τελευταίο φθινόπωρο”, “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, “Πραματευτής”, “Καληνύχτα Μαργαρίτα”, “Ο έμπορος της Βενετίας”, “Ιούλιος Καίσαρ”, “Η κυρία με το σκυλάκι”, “Το κορίτσι με το κορδελάκι” Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.ά.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην ταινία "Για Σένα την Αγάπη μου". Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως “Άγνωστος πόλεμος”, “Ισιδώρα” κ.ά.

Φιλμογραφία της Μιράντας Κουνελάκη

Το βλέμμα του Οδυσσέα / Ullyses 'Gaze (1995)

Ο Μεγαλέξανδρος (1980)

Ισιδώρα (1975)[Μαρία Μπάουζμερ]

Αντάρτες των πόλεων (1972) [Πόπη]

Η χαραυγή της νίκης (1971) [Μάρθα Καλογερή]

Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969) [Κάθριν]

Ζήσε για την αγάπη μας (1968)[Μαρίνα Χατζή]

Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)

Ο νικητής (1965) [Λένα Βασιλειάδου-Ντάβαρη]

Παιδί μου δεν αμάρτησα (1964)[Μαίρη]

Πικρή μου, Αγάπη (1964)[Ρένα Σιδέρη]

Ο λουστράκος (1962) [Μαρία Χαράτου]

Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Μαίρη Μπαρατέλα]

Η υπέροχη οπτασία (1962)

Η απολύτρωση (1961)

Άτλας (1961)

Για σένα την αγάπη μου (1960) [Μαρούλα] 

Η λίμνη των στεναγμών (1959)

Δείτε την φωτογραφία που ακολουθεί.

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne