counter

Bαρυχειμωνιά σε όλη την χώρα. Νέα πτώση της θερμοκρασίας

Bαρυχειμωνιά σε όλη την χώρα. Νέα πτώση της θερμοκρασίας
Bαρυχειμωνιά σε όλη την χώρα. Νέα πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός χιόνια

Ακόμη και μέσα στην Αθήνα ξεριζώθηκαν εκατοντάδες δέντρα από τους ισχυρούς ανέμους,  χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Λόγω χιονοπτώσεων με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ στην "κατάψυξη' βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, όπου από νωρίς καταγράφονται αρνητικές θερμοκρασίες σε όλες σχεδόν τις περιοχές.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η περιοχή της Κισσάμου στα Χανιά λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και στην Ανατολική Κρήτη με κύρια χαρακτηριστικά τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους.

Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο. Κλειστή παραμένει η γραμμή Αγ. Μαρίνα- Νέα Στύρα, Βόλος- Σποράδες, Καβάλα- Πρίνος και Θάσος- Κεραμωτή, ενώ κλειστό είναι και το πορθμείο Ρίο - Αντίρριο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σήμερα περαιτέρω πτώση ενώ οι άνεμοι θα παραμείνουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου κατέγραψαν την Τρίτη ριπές ανέμου ταχύτητας 119χλμ./ώρα στην Πάρνηθα, 111χλμ./ώρα στην Κάρυστο, 105χλμ./ώρα στη Σκύρο, 100χλμ./ώρα στη Μακρινίτσα Πηλίου και 98χλμ./ώρα στη Μονεμβασιά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ορεινές περιοχές αλλά και σε περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός αλλά με έντονο κρύο.

Χθες έπεσαν και τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα και την Πεντέλη, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο.

Πηγή:ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR