counter

Αλλάζει σχολείο ο πρίγκιπας Τζορτζ! Τα υπέρογκα δίδακρα & οι δύσκολες εξετάσεις

Αλλάζει σχολείο ο πρίγκιπας Τζορτζ! Τα υπέρογκα δίδακρα & οι δύσκολες εξετάσεις
Αλλάζει σχολείο ο πρίγκιπας Τζορτζ! Τα υπέρογκα δίδακρα & οι δύσκολες εξετάσεις

Μπορεί να φαίνεται μόλις χθες όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στέκονταν στα σκαλιά του νοσοκομείου St Mary στο Paddington, δείχνοντας τον νεογέννητο πρίγκιπα Τζορτζ στο κοινό, αλλά ο μεγαλύτερος γιος τους είναι τώρα δέκα ετών και σύντομα θα αποχωριστεί τους συμμαθητές του.

Ο νεαρός πρίγκιπας φοιτά στο σχολείο Lambrook στο Bracknell, στο Berkshire, μαζί με τη μικρότερη αδερφή του, πριγκίπισσα Σάρλοτ, 8 ετών, και τον μικρότερο αδερφό του πρίγκιπα Λούις, 5 ετών, ωστόσο προετοιμάζεται ήδη για τη μετακόμισή του σε ένα άλλο σχολείο. Σύμφωνα με την ιστορικό και συγγραφέα Τέσα Ντανλοπ ο Τζόρτζ ετοιμάζεται ήδη για τις εισαγωγικές του εξετάσεις στο διάσημο οικοτροφείο, Eton College.

Το σχολείο που θα πάει ο πρίγκιπας Τζορτζ & τα δίδακτρα

Ενώ είναι εγγεγραμμένος στο Lambrook μέχρι τα 13 του χρόνια  «του δίνεται όλη η βοήθεια που χρειάζεται» σύμφωνα με την royal expert καθώς οι εξετάσεις για το συγκεκριμένο σχολείο είναι ιδιαίτερα απαιτητικές.

"Η βαθμολόγηση ή το τεστ είναι πολύ ανταγωνιστικό για να μπεις στο Eton, είναι ένα από τα πιο περιζήτητα σχολεία στον κόσμο και η ετοιμασία ξεκινά δύο χρόνια νωρίτερα. Είναι σαν μια διαδικασία υποεπιλογής.Είναι πολύ ανταγωνιστικό, αλλά είμαι σίγουρη ότι ο Τζορτζ θα μπει", αναφέρει. 

Διαβάστε επίσης: Κέιτ Μίντλετον & Ουίλιαμ: Ο κανόνας που έχουν βάλει στα παιδιά τους & δεν "σπάει" ποτέ

Τόσο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ όσο και ο πρίγκιπας Χάρι πήγαν στο Eton College όταν έκλεισαν τα 13, οπότε είναι πιθανό ο Τζορτζ να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του. Τα ετήσια δίδακτρα ανέρχονται σε περίπου £46.296.

Η πρώτη εξέταση που θα δώσει είναι το ISEB, ένα τεστ πολλαπλών επιλογών που περιλαμβάνει ερωτήσεις σε αγγλικά, μαθηματικά και προφορικό συλλογισμό. Στη συνέχεια, στις αρχές Απριλίου ή στα τέλη Μαΐου, ο Τζορτζ θα δώσει μια δεύτερη εξέταση, η οποία αυτή τη φορά θα γίνει απευθείας στο Eton: μια ατομική συνέντευξη και ένα διαδικτυακό τεστ για την αξιολόγηση των ακαδημαϊκών του δυνατοτήτων.

Photo Credits: ZUMA PRESS

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR