counter

Ο Γιώργος Αμούτζας μιλά στο FTHIS.GR για το αυτοκίνητό του που κάηκε, την Τάνια Μπρεάζου & την ενασχόλησή του με αγώνες ράλλυ

Ο Γιώργος Αμούτζας μιλά στο FTHIS.GR για το αυτοκίνητό του που κάηκε, την Τάνια Μπρεάζου & την ενασχόλησή του με αγώνες ράλλυ
Ο Γιώργος Αμούτζας μιλά στο FTHIS.GR για το αυτοκίνητό του που κάηκε, την Τάνια Μπρεάζου & την ενασχόλησή του με αγώνες ράλλυ

Λίγα εικοσιτετράωρα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο αυτοκίνητό του κατά τη διάρκεια του 7ου Live του J2US, συναντήθηκα με τον Γιώργο Αμούτζα και συζητήσαμε για όσα συνέβησαν εκείνη τη βραδιά. Σχολίασε ακόμα τα δημοσιεύματα που αφορούν την προσωπική του ζωή και μας αποκάλυψε την ενασχόλησή του με τους αγώνες ράλλυ.

Σε γνώρισα ως ηθοποιό και στη συνέχεια ακόμα καλύτερα μέσα από το J2US. Αυτό που δεν ήξερα και το έμαθα στην πορεία, προς έκπληξή μου, είναι ότι τρέχεις σε αγώνες αυτοκινήτου και μάλιστα έχεις διακριθεί. Πως ξεκίνησε η αγάπη σου για το αυτοκίνητο; Έπαιζες από μικρός με κάποιες μινιατούρες ή είχες δείξει με κάποιον άλλο τρόπο την κλίση σου; 

Από πολύ μικρή ηλικία όταν με ρωτούσαν τι δώρο να μου πάρουν ζητούσα πάντα ένα αυτοκινητάκι μικρό, είτε ένα τηλεκατευθυνόμενο. Σκέψου ότι από πολύ μικρό παιδάκι ένα από τα πράγματα που μου έδινε πολύ χαρά ήταν να βγω έξω και να πλύνω ή το αυτοκίνητο της μαμάς μου ή του μπαμπά μου. Και δεν το έκανα παιδικά, τύπου του έριξα λίγο νεράκι, το έκανα με αγάπη και ήταν ένας τρόπος να φροντίζω το αυτοκίνητο που για εμένα ήταν από μικρή ηλικία κάτι πολύ σημαντικό. Δεν ξέρω γιατί. Ένιωθα ότι αν το πλύνω προσεκτικά με σφουγγάρι και σαπούνι και δεν αφήσω τίποτα βρώμικο, δένομαι περισσότερο με το αμάξι που το αγαπώ και κάνω κάτι γι’ αυτό που αγαπώ. Δεν ήταν ποτέ κάτι άψυχο για εμένα το αυτοκίνητο. Από 9 χρονών έτρεχα σε αγώνες Kart. 

Από τότε μέχρι σήμερα φτάσαμε στο να τρέχω επαγγελματικά στο πρωτάθλημα Ελλάδος Ράλλυ, να προετοιμάζομαι για το Ράλλυ Ακρόπολης που είναι παγκόσμιος αγώνας και τον φιλοξενεί η χώρα μας. Δηλαδή οι δουλειές μου, το πρόγραμμά μου, τα γυρίσματα, οτιδήποτε άλλο κάνω καλλιτεχνικό, όλα γίνονται με βάση το αγωνιστικό πρόγραμμα διότι υπάρχουν στάνταρ ημερομηνίες που ξέρω ότι έχω αγώνες. 

Είχε το ίδιο πάθος ο πατέρας σου; Αυτός σου μετέδωσε την αγάπη του;

Ο μπαμπάς είναι ένας πάρα πολύ καλός οδηγός που του αρέσουν τα αυτοκίνητα. Δεν αγωνίστηκε ποτέ, ούτε ήταν πρωταθλητής. Παρακολουθούσε αγώνες όπως όλος ο κόσμος, όχι φανατικά. Ούτε ήταν μέσα στα πράγματα ώστε να βάλει κι εμένα μέσα.

Απ΄ ότι βλέπω έχεις μαζί σου και κράνος…

Οδηγώ και μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο, λατρεύω και τους δύο και τους τέσσερις τροχούς, μου αρέσει η οδήγηση. Δεν οδηγώ για να μετακινηθώ, δεν οδηγώ μόνο για να φτάσω στον προορισμό μου, δεν οδηγώ για να πάω μόνο στη δουλειά. Οδηγώ για να οδηγήσω… Το να ξυπνήσω για να πάω στη δουλειά είναι μια δύσκολη διαδικασία. Το να οδηγήσω για να πάω στη δουλειά είναι κάτι πάρα πολύ ευχάριστο.

Είσαι ένας άνθρωπος που τώρα καταλαβαίνω ότι έχεις πάθος με το αυτοκίνητο. Πόσο τραγική ειρωνεία αυτό που ζήσαμε το Σάββατο… Μόλις το έμαθα έτρεξα και είδα ότι το αυτοκίνητό σου έγινε... κάρβουνο. Πως ένιωσες;

Δεν μπορούσα να κάνω κάτι γι’ αυτό. Ένιωσα πως μαζί με το αυτοκίνητο κάηκαν κάποιες πολύ όμορφες αναμνήσεις. Αυτό είναι το μοναδικό δυσάρεστο. Από εκεί και πέρα όλα καλά, η ζωή συνεχίζεται, πάντα θα υπάρχουν δυσάρεστα και απρόοπτα γεγονότα.

Φοβήθηκες;

Καθόλου. Δεν είχα κάτι να φοβηθώ. Όταν με ενημέρωσαν και βγήκα έξω η πρώτη σκέψη ήταν αν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορώ να κάνω για να σβήσω τη φωτιά. Όταν έμαθα ότι το αυτοκίνητο έχει ήδη καεί, έχει φτάσει η πυροσβεστική, έχει κάνει ότι μπορούσε, έχει σβήσει τη φωτιά αλλά κάηκε ήδη, πλέον ανέβηκα πολύ χαλαρά και ήρεμα επάνω. Να διευκρινίσουμε για τον κόσμο ότι υπάρχουν δύο επίπεδα parking και το δικό μου ήταν επάνω το οποίο απέχει 5 λεπτά περπάτημα από το στούντιο. Σκέφτηκα ότι έχει συμβεί, είναι ένα γεγονός που θα το δεχτούμε και πάμε παρακάτω. Πήγα απλά για να λύσω τα διαδικαστικά θέματα.

Πιστεύεις ότι τυχαία κάηκε το δικό σου αυτοκίνητο ή ήταν κάτι στοχευμένο;

Δεν έχω ιδέα και αυτό είναι μια απάντηση που δεν μπορώ να δώσω εγώ. Γίνονται έρευνες από τις αρμόδιες αρχές. Για να σου είμαι απόλυτα ειλικρινής εμένα αυτές οι έρευνες μου είναι παντελώς αδιάφορες. Δεν αλλάζει κάτι.

Δεν θα ήθελες να ξέρεις τι συνέβη;

Καθόλου. Ούτε λίγο.

Είπες ότι κάηκαν και κάποιες αναμνήσεις. Ένα αυτοκίνητο που είχες κυκλοφορήσει και ταξιδέψει μαζί του. Είχες αφήσει κάτι μέσα που τώρα δεν το έχεις και το σκέφτεσαι;

Την ράκετα του πάντελ. Τίποτα άλλο. Δεν ήταν το καλό μου αυτοκίνητο. Ήταν το δεύτερο αμάξι μου που το είχα για πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Εμείς οι αγωνιζόμενοι έχουμε κάποια αυτοκίνητα ειδικά διαμορφωμένα για να μπορούμε να κάνουμε αναγνώριση στις ειδικές διαδρομές. Αυτό λοιπόν το ρόλο είχε το συγκεκριμένο αμάξι. Τίποτα άλλο. Το είχα και σαν καθημερινό για να μην κυκλοφορώ με το καλό μου αμάξι, για να το κυκλοφορώ και να το παρκάρω εύκολα χωρίς άγχος. Για να μου κάνει την καθημερινότητα πιο εύκολη αλλά δεν ήταν το αμάξι που αγαπώ και προσέχω.

Σε θυμάμαι στις πρόβες με το καινούριο σου αυτοκίνητο. Νιώθεις τυχερός που εκείνη την ημέρα δεν ήρθες στο live με αυτό;

Δεν αλλάζει τίποτα. Κάηκε ένα αυτοκίνητο. Εντάξει όλα καλά.

Με το που ξεκίνησες στο J2US βγήκαν δημοσιεύματα ότι είσαι ερωτευμένος και έχεις σχέση με την coach σου. Πως τα αντιμετωπίζεις;

Με χιούμορ πολλές φορές, με αγάπη. Δεν είμαι υπέρ της άποψης ότι πρέπει να αποφεύγουμε τις ερωτήσεις. Δεν είναι ωραίο και δεν είναι και αληθινό. Είμαι υπέρ της άποψης ότι κάτι που είναι όντως σημαντικό για εμάς και κάτι το οποίο έχει πραγματικά και αληθινά συναισθήματα πρέπει να το προστατεύσεις και όσο μπορείς και γίνεται να το ζήσεις πριν προλάβουν τα Μέσα να το επικοινωνήσουν.

Ενοχλήθηκες όταν είδες άρθρο που ανέφερε ότι είστε ζευγάρι με την Τάνια;

Καθόλου. Είναι κομμάτι της δουλειάς μας, το καταλαβαίνουμε το σεβόμαστε, αλλά εμείς δεν νιώθουμε καμία ανάγκη όλο αυτό να το επικοινωνήσουμε.

Ότι συμβαίνει θα φανεί με τον καιρό;

Δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε έναν δημοσιογράφο να σου κάνει μια ερώτηση που θέλει. Δεν μπορείς να απαγορέψεις στον κόσμο να ενδιαφέρεται για μία είδηση, αλλά δεν οφείλεις κι εσύ να μοιραστείς τη ζωή σου, τις αποφάσεις σου και τα συναισθήματά σου. Θέλω να απασχολώ τον κόσμο και τον Τύπο για την τέχνη μου και τη δουλειά μου. Για την προσωπική μου ζωή δεν το έκανα ποτέ. Ούτε θα το κάνω. Είναι άλλο πράγμα η ζωή μας, η οικογένειά μας, οι σημαντικοί άνθρωποι για εμάς και άλλο πράγμα η δουλειά μας και η επικοινωνιακή μας δύναμη. Στεναχωριέμαι όταν βλέπω ανθρώπους να προσπαθούν να το συνδυάσουν και να το πουλήσουν προς τα έξω.

Η Τάνια πως είναι ως coach;

Φωνητικά έχω την πιο σημαντική coach. Είμαι πολύ τυχερός, δουλεύουμε πολύ σκληρά, είναι αυστηρή, δεν χαϊδεύει αυτιά, εμβαθύνει στην λεπτομέρεια και πλέον προσπαθεί να "πιέσει" στο να κινηθούμε σε ένα ρεπερτόριο που να είναι πιο κοντά σε εμένα ώστε να πούμε τραγούδια που θέλω.

Πες μου τρία τραγούδια τα οποία θα ήθελες να πεις, για να καταλάβουμε το ιδανικό ρεπερτόριο για εσένα.

Το αγαπημένο μου τραγούδι το λέμε στο ερχόμενο Live και είναι «Το παλιό μου παλτό». Χαρακτηριστικά αν θυμάσαι μιλούσες τις προάλλες με τον Γιώργο Τσαλίκη και με το που μου τον έδωσες στο τηλέφωνο μού λέει αμέσως «Το παλτό» θα το πείτε; Γιατί παλιά στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε πήγαινα και μου έδινε το μικρόφωνο γιατί ήξερε ότι το λέω καλά. Τέτοια τραγούδια μου αρέσουν.

photos Papadakis press, NDP, J2US, Σασμός 

Ακούστε επίσης - Ο Κώστας Ψάρρας φιλοξενεί τον ηθοποιό Γιώργο Αμούτζα στο Podcast Καρό Σημαία του antenna.gr, και αποκαλύπτει τη λατρεία του για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, αναφέρεται στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι που συμμετέχει για 2η σεζόν και φυσικά στις προτιμήσεις του γύρω από την αγαπημένη του Formula 1. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR