counter

Συνταγή για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Συνταγή για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Συνταγή για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά:

  • 1 κιλό και παραπάνω χταπόδι
  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτάκι κονκασέ ντομάτα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Πιπέρι σε κόκκους
  • 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι κάτω από τρεχούμενο νερό να φύγει τελείως η άμμος που έχει μέσα του. Το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο να σοταριστεί λίγο, μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  2. Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους πιπεριού. Το αφήνουμε περίπου μία ώρα μέχρι να μαλακώσει.
  3. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από την κατσαρόλα και κρατάμε το ζουμί του. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μπουκιές.
  4. Σε μια καινούργια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο και το σκόρδο και μόλις μαλακώσουν λίγο σβήνουμε με κόκκινο κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα.
  5. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα, προσθέτουμε αλατοπίπερο και στη συνέχεια βάζουμε το ζουμί από το χταπόδι και τρεις κούπες ζεστό νερό.( Αναλογία: 2 κούπες νερό - 1 κούπα μακαρονάκι). Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε το μακαρονάκι.
  6. Αφήνουμε 10 λεπτά και ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό. Αν ναι, προσθέτουμε ζεστό νερό για να μην κόψουμε τον βρασμό. Το φαγητό πρέπει να έχει κάποια υγρά για να μη στεγνώσει μέχρι να το σερβίρουμε. Τέλος, ρίχνουμε το χταπόδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το σερβίρουμε ζεστό.
FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR