counter

Εύκολη συνταγή για λινγκουίνι με μύδια και μάραθο

Εύκολη συνταγή για λινγκουίνι με μύδια και μάραθο
Εύκολη συνταγή για λινγκουίνι με μύδια και μάραθο

Υλικά:

  • 1 κιλό μύδια
  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 φινόκιο
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 4 κλωναράκια μάραθο
  • 2 κλωναράκια άνηθο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο
  • Μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινάμε βάζοντας τα μακαρόνια να βράσουν. Σουρώνουμε 2 λεπτά πριν από τον προτεινόμενο χρόνο βρασίματος.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και το φινόκιο για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τα καθαρισμένα μύδια με το κέλυφος και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Έπειτα από 5-7 λεπτά θα έχουν ανοίξει, όποια δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε. Στη συνέχεια τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε για 10 λεπτά να μαγειρευτεί και να φύγουν τα πολλά υγρά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά και προσθέτουμε, ψιλοκομμένα, τον άνηθο, το μάραθο και το φρέσκο κρεμμύδι. Στο τέλος προσθέτουμε πιπέρι.
  4. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και ρίχνουμε τον μαϊντανό. Αν θέλουμε να δέσει περισσότερο η σάλτσα μας, προσθέτουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο.
FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR