X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για Γρανίτα Καρπούζι από τον Πέτρο Συρίγο

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για Γρανίτα Καρπούζι από τον Πέτρο Συρίγο

Η πιο δροσιστική εκδοχή του πιο αγαπημένου καλοκαιρινού φρούτου, δεν είναι άλλη από τη γρανίτα καρπουζιού! Εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Γρανίτα καρπούζι - Υλικά

  • 3 φλιτζ. φρέσκο χυμό καρπούζι
  • 3 φλιτζ. νερό
  • 1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ
  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης

Γρανίτα Καρπούζι - Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε το χυμό καρπουζιού, καθαρίζετε το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια και πολτοποιείτε την ψίχα στο μπλέντερ. Περνάτε τον πολτό από μια λεπτή σήτα και βάζετε τον καθαρό χυμό σε ένα μπολ.
  2. Μουσκεύετε σε ένα μπολ με κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε για 5 λεπτά. Στύβετε τη ζελατίνη, τη ρίχνετε στο σιρόπι και ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί.
  3. Αδειάζετε το σιρόπι μέσα στο χυμό καρπουζιού και ανακατεύετε με ένα ραβδομπλέντερ να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε.
  4. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
  5. Βγάζετε τη γρανίτα από το ψυγείο, τη χτυπάτε γρήγορα στο μπλέντερ να «σπάσει» και σερβίρετε αμέσως.
FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)