counter

Συνταγή για Γρανίτα Πεπόνι από τη Γωγώ Δελογιάννη

Συνταγή για Γρανίτα Πεπόνι από τη Γωγώ Δελογιάννη
Συνταγή για Γρανίτα Πεπόνι από τη Γωγώ Δελογιάννη

Το πεπόνι, αυτό το υπερφρούτο με το μοναδικό χρώμα και το μοναδικό άρωμα, είναι φανταστική βάση για παιχνίδι. Εδώ παίξαμε γρανίτα.

Γρανίτα - Υλίκα

  • 1/2 κούπα ζάχαρη 
  • 4 κ.σ. νερό 
  • 1 πεπόνι μετρίου μεγέθους (όποια ποικιλία σου αρέσει) 

Γρανίτα Πεπόνι - Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το πεπόνι. Και το κόβουμε σε μπουκιές. 

Σε μεγάλο μπρίκι, λιώνουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2′ -3′, σε μέτρια φωτιά. 

Σε μπλέντερ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για 2′ -3′, ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. 

Βάζουμε στην κατάψυξη, είτε σε φόρμες γρανίτας, είτε σε μεγάλο σκεύος. 

Για καλύτερη υφή κάθε 2 ώρες το ανακατεύουμε με σύρμα χειρός, αν βρίσκεται σε μεγάλο σκεύος.

Από Γωγώ Δελογιάννη

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR