counter

Χριστίνα Αλούπη: Η επιστροφή της στην Ελλάδα, η προσαρμογή των παιδιών και η σχέση που δοκιμάστηκε

Χριστίνα Αλούπη: Η επιστροφή της στην Ελλάδα, η προσαρμογή των παιδιών και η σχέση που δοκιμάστηκε
Χριστίνα Αλούπη: Η επιστροφή της στην Ελλάδα, η προσαρμογή των παιδιών και η σχέση που δοκιμάστηκε

Καλεσμένη στην εκπομπή “Μαμά-δες” βρέθηκε σήμερα Κυριακή 1 Οκτωβρίου η Χριστίνα Αλούπη.

Η ίδια, μεταξύ άλλων, ανέφερε στη Τζένη Θεωνά γιατί αποφάσισε να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα με τους γιους της, αλλά και πώς βίωσαν τα παιδιά αυτή την αλλαγή.

Δείτε επίσης! Χριστίνα Αλούπη: "Πήρα 27 κιλά και στις δύο εγκυμοσύνες. Στη δεύτερη δε μπορούσα να τα χάσω. Άρχισα να πονάω"

Όσα είπε η Χριστίνα Αλούπη

«Είμαστε ένα χρόνο στην Ελλάδα, έχουν τακτοποιηθεί όλα. Τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο, έχουν κάνει φίλους και εκείνοι και εγώ. Αποφάσισα να τους συνεχίσω στο ίδιο σχολείο και δεν ήθελα να τους πάρω γιατί είναι τόσο ευτυχισμένα. Είμαστε σε καλό σημείο με τη γλώσσα, το δουλεύουμε. Σπίτι μιλούν μόνο αγγλικά και νόμιζα ότι θα μιλούν ελληνικά. Και με εμένα μόνο αγγλικά μιλούν και εγώ απαντώ στα ελληνικά. Το καλοκαίρι βρεθήκαμε με παρέες και μιλούσαν με όλους ελληνικά ενώ με εμένα μόνο αγγλικά.

Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους σύμβουλους ψυχικής υγείας. Έχουν βοηθήσει και εμένα το να διαχειριστώ κάποια πράγματα στη ζωή μου. Όταν ήταν να μετακομίσουμε στην Ελλάδα ανησυχούσα για την μετάβαση των παιδιών στην Ελλάδα. Είχα πάρει συμβουλές ειδικών για το πώς θα επικοινωνήσω αυτή την αλλαγή στη ζωή τους.

Αποφασίσαμε την μετακόμιση εννέα μήνες πριν πραγματοποιηθεί. Τους εξηγούσα από την πρώτη στιγμή τι θα συμβεί. Ο μικρός μου ήταν 3,5 και ο μεγάλος σχεδόν έξι. Τους έλεγα ότι θα αλλάξει η ζωή μας, θα γίνει κάτι φανταστικό και το πήραν θετικά. Όταν έγινε η μετακόμιση, ο μεγάλος μου το είχε επεξεργαστεί τόσο καλά όλη τη χρονιά που ήταν ευτυχισμένος. Ο μικρούλης δεν μπορούσε να καταλάβει τι έγινε και είχε μπερδευτεί. Τον πρώτο μήνα έκλαιγε, έλεγε ότι ήθελε να πάει σπίτι του. Τον είχα με πολλή αγάπη και στοργή και τελικά εγκλιματίστηκε», είπε η Χριστίνα Αλούπη.

Χριστίνα Αλούπη - Η απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα

«Δεν είμαι βράχος, κανείς δεν είναι. Ήταν ζόρικο και για εμένα. Ένα από τα πιο ζόρικα πράγματα της μητρότητας πρέπει να σκέφτεσαι ότι ναι μεν το βιώνεις δύσκολα αλλά πρέπει να μαζέψεις τα κομμάτια σου ώστε τα παιδιά να μην δουν πώς το βιώνεις.

Το μεγάλωμα των παιδιών στην Αμερική έχει σχέση με το πού μένεις. Οι πολιτείες είναι σαν διαφορετικές χώρες. Στην Οκλαχόμα είχα τα λιγότερα παιδιά, συνήθως έχουν 3-4. Ήταν ένα κλίμα που ευνοούσε πολύ την οικογένεια. Η εγκληματικότητα υπάρχει παντού. Ήθελα να φύγω από την Αμερική, υπάρχει περισσότερη εγκληματικότητα σε σχέση με την Ελλάδα. Εδώ ασχολούνται καιρό ενώ εκεί θα το πουν μια μέρα και μέχρι εκεί. Πας στο σούπερ μάρκετ και αναρωτιέσαι “Θα ζω άμα βγω;”. Όταν έφτασα στην Ελλάδα διάβασα ότι έγινε μαζικός πυροβολισμός σε ένα νοσοκομείο λίγα τετράγωνα από το σπίτι μου», ανέφερε η Χριστίνα Αλούπη.

«Η βάση του άντρα μου είναι ακόμη στην Αμερική. Πηγαινοέρχεται, είναι δύσκολο για τα παιδιά. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί είναι όλη μέρα στο σπίτι. Συμβουλεύτηκα ξανά παιδοψυχολόγους. Τις περιόδους που δεν είναι ο σύζυγος εδώ νιώθω single mum γιατί περνάνε όλα από πάνω μου. Δεν έχω οικογένεια στην Αθήνα γιατί όλοι είναι στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη και μια μικρή βοήθεια που θα προσφέρει ο οποιοσδήποτε είναι πολύτιμη. Όταν μάθαμε όταν δεν μπορεί να ακολουθήσει θα μπορούσαμε να κάνουμε πίσω αλλά δεν θέλαμε. Όταν έχεις κάνει όλες τις προετοιμασίες λες “θα το κάνω!”. Η απόσταση σε τρελαίνει απλά δεν το σκέφτεσαι. Δεν είμαι ζηλιάρα γενικότερα. Αν κάποιος σε φτάσει στο σημείο να τον ζηλεύεις, κάτι δεν πάει καθόλου καλά», πρόσθεσε η ίδια κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

«Εγώ έβαλα και στις δύο εγκυμοσύνες 27 κιλά. Δεν τα έχω χάσει όλα αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Ή θα τρώγεσαι με τα ρούχα σου ή θα αγαπήσεις τον εαυτό σου. Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι οι σύντροφοι των γυναικών, δεν καταλαβαίνουν. Πρέπει να υπάρχει μια εκπαίδευση και για να μην περνάει το ζευγάρι κρίση.

Όταν μπαίνει ένα “τρίτο πρόσωπο”, το μωράκι δηλαδή, ταράσσονται οι ισορροπίες.

Η σχέση μας δοκιμάστηκε στο δεύτερο παιδί και επανήλθε δύσκολα και με δουλειά. Θέλει συζήτηση, θέλει να ανοίξεις τον εαυτό σου, να πεις πράγματα για το πώς βιώνεις την κατάσταση και να ακούσεις την πλευρά του άλλου», είπε ακόμη.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

*Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: NDP

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR