counter

Αθερίδης για Πρωτοψάλτη: "Είναι για γέλια ότι έβγαλε το 'χοντρή' από το τραγούδι"

Αθερίδης για Πρωτοψάλτη: "Είναι για γέλια ότι έβγαλε το 'χοντρή' από το τραγούδι"
Αθερίδης για Πρωτοψάλτη: "Είναι για γέλια ότι έβγαλε το 'χοντρή' από το τραγούδι"

Καλεσμένος στην εκπομπή “Στούντιο 4” βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 21 Νοεμβρίου, ο Θοδωρής Αθερίδης.

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, ο γνωστός ηθοποιός εξέφρασε την άποψή του για την απόφαση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη “χοντρή” από το τραγούδι “Άδωνις”.

Δείτε επίσης! Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Η στιγμή που ερμηνεύει τον "Άδωνι" χωρίς τη λέξη "χοντρή" - Με τι την αντικατέστησε;

Όσα είπε ο Θοδωρής Αθερίδης

«Κοιτούσα όλο αυτό που έβγαλε το χοντρή από το τραγούδι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Είναι για γέλια αυτό το πράγμα. Μπορεί να μην λέει το τραγούδι. Το τραγούδι γράφτηκε και έλεγε χοντρή. Το ότι πέρασαν τα χρόνια, αν θες μην το πεις καθόλου το τραγούδι. Αν είναι να το πεις, πες το όπως γράφτηκε. Είναι αμαρτία. Θα ήταν προς τιμήν ας πούμε στη μνήμη του Ζαμπέτα ας πούμε, να του αλλάξεις τα φώτα; Ας μην το πεις καθόλου.

Το τραγούδι χάνει τη στιγμή της γέννησής του, τον τρόπο που μιλούσαν οι άνθρωποι. Ας πούμε αν φτιάξεις μια σειρά, ένα σενάριο, αν ξαφνικά εμείς όλοι μιλάμε την ίδια γλώσσα δεν είναι αυτό καλογραμμένο πράγμα αυτό. Ο καθένας πρέπει να έχει ένα ιδίωμα δικό του, ένα μορφωτικό επίπεδο. Ένας διανοούμενος θα μιλά αλλιώς, μία κυρία από το χωριό αλλιώς. Η γλώσσα είναι ζωντανό πράγμα, είναι σαν έμβιο ον. Όταν ένα τραγούδι γράφεται και λέει και μία χοντρή, νευρικιά και μία Κυριακή, αυτό έχει έναν κόσμο ολόκληρο. Είναι σαν να ακρωτηριάζεις ένα μέλος ενός ζωντανού πράγματος. Ανοίγεις την πόρτα για να μπούνε απαγορεύσεις.

Το τραγούδι αν δεν σου αρέσει, άσε το να αποτύχει. Άσε το εκτεθειμένο στο να το απορροφήσει ο κόσμος αν του λέει κάτι. Παίρνει ο άλλος τη σκηνή αυτούσια και την κάνει δημιουργία. Πώς την ακρωτηριάζεις;», είπε ο Θοδωρής Αθερίδης.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

*Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: NDP

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR