counter

Νέος πρόεδρος της ΕΕ ο Πολωνός πρωθυπουργός Donald Tusk

Νέος πρόεδρος της ΕΕ ο Πολωνός πρωθυπουργός Donald Tusk
Νέος πρόεδρος της ΕΕ ο Πολωνός πρωθυπουργός Donald Tusk

Donald Tusk

Ο Πρόεδρος της ΕΕ, Herman Van Rompuy, ανακοίνωσε ότι η Σύνοδος Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών αποφάσισε να διορίσει, ως διάδοχό του, τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, Donald Tusk.

Ο επόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Donald Tusk, δήλωσε  ότι η ΕΕ χρειάζεται να προβάλει μια «θαρραλέα» αλλά όχι «ακραία» θέση σε ό,τι αφορά την ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία, προσθέτοντας πως ο στόχος πρέπει να είναι η ειρήνη.

Ακόμη, σε δηλώσεις του μετά τον διορισμό του ο Donald Tusk επέμεινε ότι θα επιχειρήσει προσωπικά να καθησυχάσει τις ανησυχίες της Βρετανίας και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί την ΕΕ χωρίς αυτήν. «Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να φανταστεί την ΕΕ χωρίς το ΗΒ», πρόσθεσε.

Εξάλλου ο Donald Tusk, ο οποίος θα προεδρεύει των Συνόδων Κορυφής από τον Δεκέμβριο, έκρινε ότι η προώθηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και ταυτόχρονα της οικονομικής ανάπτυξης είναι κάτι εφικτό.

«Η εμπειρία μου ως πρωθυπουργός δείχνει ότι η δημοσιονομική πειθαρχία από τη μια και η οικονομική ανάπτυξη από την άλλη, το να συνδυαστούν αυτές οι δύο προκλήσεις, είναι εφικτό», είπε ο Donald Tusk στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

ΠΗΓΗ: Antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR