- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξε τη ζάχαρη, το νερό και το ξύσμα από τα λάιμ και βάλε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 5΄ περίπου μέχρι να έχεις ένα ελαφρύ σιρόπι. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε το σιρόπι 10΄ να κρυώσει. Πρόσθεσε το χυμό λάιμ και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακάτεψε με ένα κουτάλι για 1΄. Άφησε να κρυώσει για 20΄.
- Ρίξε το μείγμα λεμονιού σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σκεύος με μεταλλικό καπάκι και βάλε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Στη συνέχεια βγάλε το μείγμα από την κατάψυξη, ρίξ’ το στην παγωτομηχανή και φτιάξε το σορμπέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής.
- Άδειασε το σορμπέ σε ένα μεταλλικό ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σκεύος κατάλληλο για κατάψυξη. Σκέπασε με διάφανη μεμβράνη και με το μεταλλικό καπάκι του σκεύους και άσ’ το στην κατάψυξη για 3 ώρες να παγώσει καλά.
Με τη συνεργασία της Έφης Δέδε, κλινικής διατροφολόγου-διαιτολόγου, BSC, επιστημονικής διευθύντριας «Λόγω Διατροφής» Ά. Λιοσίων (efidede@gmail.com).
Ανακαλύψτε περισσότερες γευστικές, αλλά ελαφριές συνταγές κάνοντας «κλικ» στο www.formamag.gr.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)