counter

Μανιτάρια γεμιστά με τυριά

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

  •  

  • Υλικά
  •  
  • 6 μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 3 κουτ. σουπ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 6 κουτ. σουπ. γραβιέρα ψιλοτριμμένη
  • 6 κουτ. σουπ. φρυγανιά ή παξιμάδι κρίθινο τριμμένα
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι
Μανιτάρια γεμιστά με τυριά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε τα μανιτάρια κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Αφαιρείτε το κοτσανάκι τους και το πετάτε. Με ένα μυτερό μαχαιράκι αφαιρείτε και το καφετί μέρος γύρω από το κοτσάνι. Τα τοποθετείτε ανάποδα σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ.

 

2. Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνετε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3΄. Γεμίζετε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια.

 

3. Σε ένα μπολ ρίχνετε το κεφαλοτύρι και τη γραβιέρα μαζί με τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και τα ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

 

4. Με ένα κουτάλι γεμίζετε μέχρι πάνω τα μανιτάρια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 15΄ μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να δημιουργηθεί μια τραγανή πυρόξανθη κρούστα.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.mirsini.gr

MOST POPULAR