counter

Σεξ χωρίς παρεμβολές!

Σεξ χωρίς παρεμβολές!
Σεξ χωρίς παρεμβολές!

Και πάνω που συναντιέστε επιτέλους κάτω από τα σεντόνια και το πάθος έχει πάρει τον ανήφορο το κινητό χτυπάει… Και τότε εσύ; Τι κάνεις; 

Μπορεί η τεχνολογία και τα gadgets να σχεδιάστηκαν για να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά, όμως είναι η αιτία που τα ζευγάρια κάνουν λιγότερο σεξ σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία! Το ήξερες αυτό; Θέλεις να σου πω περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα; Ήμουν σίγουρη! Μάθε, λοιπόν, ότι σύμφωνα με αμερικανική έρευνα το 34% διακόπτει το σεξ για να απαντήσει στο τηλέφωνο, το 24% για να απαντήσει σε γραπτό μήνυμα και το 24% σε επαγγελματικό e-mail. Βαριέσαι, θα μου πεις, τα νούμερα και θέλεις να μάθεις πόσο πραγματικά επιβαρυντική μπορεί να είναι η συνήθεια να αφήνεις το κινητό σου ανοιχτό κατά τη διάρκεια του σεξ; Και εδώ σου έχω απαντήσεις!

Ιδιαίτερα για ένα ζευγάρι που εγκαινιάζει τη σεξουαλική επαφή, οι διακοπές και οι παρεμβολές τέτοιου είδους σίγουρα αφήνουν χαμηλές εντυπώσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να σαμποτάρουν ακόμα και τις επιδόσεις, πράγμα που -όπως θα διαβάσεις παρακάτω- επιβεβαιώνουν και οι ειδικοί. Ακόμα όμως και σε ζευγάρια με μακρόχρονη σχέση οι παρεμβολές αυτές μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο, εφόσον αποτελούν κατεστημένο γιατί αποτρέπουν το ερωτικό πλησίασμα.

Νομίζεις ότι ένοχοι είναι μόνο οι άνδρες;

Κι όμως έρευνα στη Μ. Βρετανία έδειξε πως 62% των γυναικών παραδέχονται ότι έχουν διακόψει το σεξ για να απαντήσουν στο κινητό τους τηλέφωνο. Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των ανδρών που αγγίζει το 48%. Αν, λοιπόν, στραβώνεις επειδή ο αγαπημένος σου σε άφησε στα κρύα του λουτρού για να απαντήσει στο κινητό του, θα πρέπει, πριν τον κρίνεις αυστηρά, να αναρωτηθείς αν κι εσύ έχεις κάνει το ίδιο κάποιες φορές. Φυσικά μια διακοπή, μια φορά το τόσο, σίγουρα δε δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Αν όμως έχεις διαπιστώσει ότι οι διακοπές αυτού του είδους υποβιβάζουν την ποιότητα της σεξουαλικής σας ζωής, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το συζητήσεις μαζί του. Κι αν θες τη γνώμη μου, ακόμα καλύτερο θα ήταν να αφήσεις το μπλα μπλα και να δώσεις απλά το καλό παράδειγμα. Πώς; Στέλνοντάς του μια ματιά όλο νόημα και απενεργοποιώντας μπροστά του το κινητό σου. Αυτό αρκεί. Όχι μόνο για να καταλάβει αλλά και για να εκμεταλλευτεί το υπονοούμενο. Όσο για το τι θα επακολουθήσει… μπορεί τελικά να είναι πολλά υποσχόμενο!

Τι λέει ο ειδικός;

 «Το σεξ δεν είναι μόνο βιολογική αλλά κυρίως εγκεφαλική διεργασία», επισημαίνει ο  Κυριάκος Κουρούσιας, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Sex Therapist. «Η φαντασίωση και η προσμονή της ηδονής είναι αυτές που φτιάχνουν την αποπλανητική ατμόσφαιρα της κρεβατοκάμαρας, η οποία, όμως, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε διακοπές και εξωτερικά ερεθίσματα. Μία σκέψη άγχους, που μπορεί μετά από ένα τηλεφώνημα να σταθμεύσει στο μυαλό για ελάχιστα δευτερόλεπτα, είναι αρκετή για να σαμποτάρει όχι μόνο τη φάση της διέγερσης αλλά και το δρόμο προς τον οργασμό, ιδιαίτερα στις γυναίκες.  Στην πραγματικότητα, ακόμα και ο ήχος από ένα μήνυμα στο κινητό είναι ικανός να μας αποσυνδέσει από τη μαγεία της απόδρασης που εξασφαλίζει το σεξ με τον σύντροφό μας. Γι’ αυτό θα έλεγα ότι τα ημίμετρα στην προστασία της ερωτικής μας ζωής δεν αποτελούν λύση. Ο κανόνας πρέπει να είναι ένας και απόλυτος: τηλεόραση, tablet και υπολογιστής πρέπει να απουσιάζουν από την κρεβατοκάμαρα και το κινητό πρέπει να είναι στο αθόρυβο και να βρίσκεται στο συρτάρι. Είναι ευθύνη κάθε ζευγαριού που επιθυμεί ποιότητα στο σεξ να δώσει στην κρεβατοκάμαρά του την αύρα της απόδρασης, της ηδονής και της ηρεμίας αποσύροντας οποιαδήποτε σύνδεση με τον έξω κόσμο».

*Με τη συνεργασία του Κυριάκου Κουρούσια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας,  SexTherapist.  

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR