- Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι (μην το τρίψετε, βγάζει πολλά υγρά). Βάλτε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά και με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Μεταφέρετε σε ένα άλλο σκεύος και αφήστε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία (με αυτόν τον τρόπο θα βγάλει τη γεύση του όπως πρέπει και δεν θα θρυμματίζονται τα μπιφτέκια).
- Βάλτε το ψωμί στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει πούδρα. Ρίξτε σε ένα μπολ τον κιμά, το τυρί, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, το ψωμί και αλάτι.
- Με τα δάχτυλά σας και πολύ απαλά ανακατέψτε υπομονετικά χωρίς να βάζετε δύναμη τον κιμά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πλάστε σε 6 μπάλες και βάλτε στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να σφίξει ο κιμάς.
- Ανάψτε τη ψησταριά, λαδώστε καλά με μια χαρτοπετσέτα τα μπιφτέκια και τη σχάρα και ψήστε στον βαθμό που επιθυμείτε. Όσο λιγότερο, τόσο πιο ζουμερά.
- Αν επιλέξετε να τα ψήσετε στον φούρνο, σοτάρετε πρώτα σε ένα τηγάνι τα μπιφτέκια για καλύτερο χρώμα και γεύση. Συνοδέψτε με σαλάτα ή πατάτες.
Κόστος συνταγής: 9€
Πηγή: Περιοδικό