counter

Ζουμερά, σπιτικά μπιφτέκια

Ζουμερά, σπιτικά μπιφτέκια
Ζουμερά, σπιτικά μπιφτέκια

  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι (μην το τρίψετε, βγάζει πολλά υγρά). Βάλτε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά και με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. 

 

  • Μεταφέρετε σε ένα άλλο σκεύος και αφήστε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία (με αυτόν τον τρόπο θα βγάλει τη γεύση του όπως πρέπει και δεν θα θρυμματίζονται τα μπιφτέκια). 

 

  • Βάλτε το ψωμί στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει πούδρα. Ρίξτε σε ένα μπολ τον κιμά, το τυρί, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, το ψωμί και αλάτι. 

 

  • Με τα δάχτυλά σας και πολύ απαλά ανακατέψτε υπομονετικά χωρίς να βάζετε δύναμη τον κιμά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πλάστε σε 6 μπάλες και βάλτε στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να σφίξει ο κιμάς. 

 

  • Ανάψτε τη ψησταριά, λαδώστε καλά με μια χαρτοπετσέτα τα μπιφτέκια και τη σχάρα και ψήστε στον βαθμό που επιθυμείτε. Όσο λιγότερο, τόσο πιο ζουμερά. 

 

  • Αν επιλέξετε να τα ψήσετε στον φούρνο, σοτάρετε πρώτα σε ένα τηγάνι τα μπιφτέκια για καλύτερο χρώμα και  γεύση. Συνοδέψτε με σαλάτα ή πατάτες. 

 

Κόστος συνταγής: 9€  

Πηγή: Περιοδικό MY tv logo

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR