X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Υπέροχη, σπιτική λαχανόπιτα.

Υπέροχη, σπιτική λαχανόπιτα.

1. Κόβετε το λάχανο σε μικρά κομμάτια, το βράζετε καλά κα το στραγγίζετε για να μην έχει καθόλου νερό.

 

2. Το ρίχνετε σε μια ευρύχωρη λεκάνη και προσθέτετε ¾ κούπας ελαιόλαδο, ½ κουταλάκι αλάτι, το τυρί τριμμένο. Ανακατεύετε όλα τα υλικά.

 

3. Σε ένα μπολ βάζετε το μισό του καλαμποκάλευρου ½ κουταλάκι αλάτι και προσθέτετε σιγά – σιγά νερό, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει πολύ μαλακό ζυμάρι.

 

4. Σε ταψί που έχετε αλείψει καλά με ½ κούπας ελαιόλαδο ρίχνετε το ζυμάρι και το απλώνετε ισόπαχα έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.

 

5. Κατόπιν πασπαλίζετε με λίγο στεγνό καλαμποκάλευρο και προσθέτετε τη γέμιση με το λάχανο και το τυρί.

 

6. Από πάνω πασπαλίζετε το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο.

 

7. Φτιάχνετε ένα αραιό μείγμα από ¾ κούπας νερό, ½ κούπας ελαιόλαδο και ½ κουταλάκι αλάτι και με αυτό πιτσιλάτε την επιφάνεια του καλαμποκάλευρου μέχρι να βραχεί παντού.

 

8. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.

 

 

 

Πηγή: www.mirsini.gr

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)