- Χωρίστε τα πλοκάµια από το χταπόδι και σοτάρετε σε ένα τηγάνι µε πολύ δυνατή φωτιά.
- Σε µια κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρά το κρεµµύδι και το σέλερι ψιλοκοµµένα.
- Ρίξτε µέσα το χταπόδι ενώ έχει πάρει έντονο κόκκινο χρώµα και σβήστε µε το κρασί. Προσθέστε τις πατάτες καθαρισµένες και κοµµένες σε µεγάλα κοµµάτια και τις πιπεριές Φλωρίνης ολόκληρες. Ρίξτε ένα ποτήρι νερό, σκεπάστε µε το καπάκι και βράστε σε πολύ χαµηλή φωτιά για 45 λεπτά µέχρι να µαλακώσει το χταπόδι. Προσθέστε νερό αν χρειαστεί.
- Τέλος, προσθέστε τον δυόσµο ψιλοκοµµένο, πιπέρι και ελέγξτε το αλάτι.
Κόστος συνταγής: 14€
Πηγή: Περιοδικό