counter

Τυρόψωμο με φέτα και δυόσμο

Τυρόψωμο με φέτα και δυόσμο
Τυρόψωμο με φέτα και δυόσμο

  1. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με κουτάλι. Διαλύουμε το αλάτι σε 1 φλιτζ. χλιαρό νερό. Το ρίχνουμε στα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Συμπληρώνουμε λίγο νερό μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
  2. Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την ζυμώνουμε δυνατά για 10΄ κάνοντας τραβήγματα της ζύμης, τεντώνοντάς την και επαναφέροντάς την.
  3. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε τη ζύμη. Καλύπτουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο. Ο χρόνος φουσκώματος ποικίλλει ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Όσο πιο ζεστό είναι ένα μέρος τόσο πιο γρήγορα φουσκώνει η ζύμη. Ακόμα και στο ψυγείο θα φουσκώσει, αλλά θα αργήσει πολύ.
  4. Σε μπολ βάζουμε τη φέτα, το λάδι, το δυόσμο, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε στην ήδη φουσκωμένη ζύμη. Ζυμώνουμε καλά, να εγκλωβιστούν μέσα στη ζύμη τα υλικά. Αν κολλάει πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Πλάθουμε μακρόστενα καρβελάκια. Τα πλαταίνουμε πατώντας τα ελαφρά. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένη λαμαρίνα. Τα σκεπάζουμε καλά. Αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο για περίπου 40΄.
  6. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και τ’ αλευρώνουμε γύρω-γύρω. Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνειά τους με κοφτερό μαχαίρι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40΄, έως ότου ροδίσουν καλά.

 

Πηγή: www.argiro.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR