- Θρυµµατίστε σε ένα µεγάλο µπολ τα µπισκότα πολύ καλά µε τα χέρια σας. Προσθέστε το βούτυρο λιωµένο και ανακατέψτε καλά. Απλώστε το µπισκότο σε ένα ταψί ή σε φόρµα και πατήστε το καλά για να δηµιουργηθεί η βάση του γλυκού.
- Σε ένα µπολ ρίξτε το τυρί µε τη ζάχαρη, τον καφέ (κρύο) και την κρέµα γάλακτος. Ανακατέψτε µε µια σπάτουλα απαλά µέχρι να δηµιουργηθεί µια λεία κρέµα και σκεπάστε µε αυτή το µπισκότο απλώνοντας οµοιόµορφα. Βάλτε στο ψυγείο και αφήστε µέχρι να σφίξει.
- Τοποθετήστε ένα κατσαρολάκι σε µέτρια φωτιά και προσθέστε την κρέµα για τη σάλτσα. ∆ώστε µια βράση, αποσύρετε από την εστία και ρίξτε µέσα τον καφέ και τη σοκολάτα µε το βούτυρο ψιλοκοµµένα. Ανακατέψτε µέχρι να λιώσουν τα υλικά.
- Κόψτε κοµµάτια από το τσιζκέικ, σερβίρετε σε πιάτα και περιχύστε µε τη σάλτσα ζεστή.
Κόστος συνταγής: 8€
Πηγή: Περιοδικό