- Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάτε το πατέ κάστανου για να μαλακώσει προσθέτοντας και το ρούμι. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας και την κρέμα κάστανου. Ανακατεύετε τη λιωμένη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και προσθέτετε στο μείγμα του κάστανου.
- Σταματάτε το χτύπημα, προσθέτετε τα 150 γραμ. από το γλυκό του κουταλιού, ανακατεύετε με μία μαρίζ και αδειάζετε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 5 εκ. Αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Συνεχίζετε με το κραμπλ. Στο μπλέντερ βάζετε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνετε μια σφιχτή ζύμη. Πάνω σε μία λαδόκολλα κόβετε με τα δάχτυλά σας μεγάλα κομμάτια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 -150 βαθμούς κελσίου και αφήνετε να κρυώσει, εκτός ψυγείου.
- Αφού ξεφορμάρετε την τούρτα από το τσέρκι, γαρνίρετε με το κραμπλ και το υπόλοιπο γλυκό του κουταλιού.
Δι