Ένα τέλειο πρωινό αλλά και απογευματινό σνακ, για να χορτάσετε τους εαυτούς σας αλλά και τους άλλους γύρω σας με μυρωδάτες αλμυρές μπουκιές. Σερβίρετε με λευκό τυρί για έξτρα γεύση. Αν έχετε και φρέσκο, ακόμα καλύτερα.
Τηγανίτες με γιαούρτι - Υλικά
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 280 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (όχι πλήρες)
- 1 ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
- 3 κρεμμυδάκι φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα
- 2-3 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας σας ψιλοκομμένα
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. νερό
Τηγανίτες με γιαούρτι - Εκτέλεση
Αφού κάνουμε την προετοιμασία μας, με το πλύσιμο, το κόψιμο κτλ, ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι να δημιουργήσουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε λίγο λίγο από αυτό και βάζουμε για να ψηθεί σε τηγάνι με καυτό λάδι. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να χρυσίσει.
Αφήστε τις πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, όταν τις βγάλετε από το τηγάνι, για να απορροφηθεί το περισσευούμενο λάδι. Στολίστε με τα έξτρα υλικά σας, και τρώτε.
Από τη Γωγώ Δελογιάννη
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)