counter

Τέλειες πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο

Τέλειες πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο
Τέλειες πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο

  • Φροντίστε οι πατάτες που θα αγοράσετε να έχουν όλες περίπου το ίδιο µέγεθος.

  • Ξεφλουδίστε και βάλτε σε µια κατσαρόλα µε νερό (οι πατάτες πάντα βράζουν ξεκινώντας από κρύο το νερό για οµοιόµορφο αποτέλεσµα, διαφορετικά σπάει το εξωτερικό τους µέρος και µένει άψητο το κέντρο).

  • Βράστε τες ολόκληρες σε µέτρια φωτιά µέχρι να ψηθούν τελείως. Όταν είναι έτοιµες, σουρώστε το καυτό νερό και αφήστε µε την κατσαρόλα κάτω από τη βρύση µε κρύο νερό να τρέχει για 5 λεπτά µέχρι να πέσει η θερµοκρασία τους.

  • Σουρώστε τες και κόψτε στα 4 ή στα 6, ανάλογα µε το µέγεθος και το γούστο σας. Βάλτε σε ένα φαρδύ τηγάνι και σκεπάστε µέχρι τη µέση µε ελαιόλαδο.

  • Βάλτε σε µέτρια φωτιά και γυρίστε µόνο µία φορά, όταν πάρουν χρυσό χρώµα, µε προσοχή µην τις σπάσετε. Βγάλτε µε µια τρυπητή κουτάλα κατευθείαν σε ένα ταψί για τον φούρνο, πασπαλίστε µε χοντροκοµµένο το δεντρολίβανο, αλατίστε. Σε ένα µπολάκι βάλτε λίγο ελαιόλαδο µε το σκόρδο τριµµένο, ανακατέψτε και περάστε τις πατάτες µε το σκορδόλαδο.

  • Ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200°C µέχρι να πάρουν απαλό καφέ χρώµα. Χρησιµοποιήστε σαν ορεκτικό ή γαρνιτούρα για κάποιο κυρίως πιάτο. 

 

Κόστος συνταγής: 3€ 

Πηγή: Περιοδικό mytv

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR